Halkın mesajı: Bizi örnek alsınlar

14 gündür meydanlarda vatan nöbeti bekleyen Türk milleti mesaj verdi. Müslüman coğrafyalarında darbelerin sömürgelerin sık sık yaşandığını vurgulayan vatandaşlar, “Bizim birliğimizi, bütünlüğümüzü örnek alsınlar” dedi.
Halkın mesajı: Bizi örnek alsınlar

“vatanimiz-icin-ne-gerekiyorsa-yapacagiz”.jpg

“VATANIMIZ İÇİN NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ”

Milletçe meydanlarda direnişi sürdürdüklerini söyleyen Ahmet Çelik, “Reisimiz evlerinize dönün deyinceye kadar devam edeceğiz. Vatanımız için ne gerekiyorsa yapacağız. 15 Temmuz’da haberleri televizyondan seyrettik ve Cumhurbaşkanımızın sokağa çıkın demesiyle çocuklarımızla arabaya binip merkeze geldik. Karşımıza ne çıkacağını bilmeden ölümüne yola çıktık. Vatan bizimdir. Bu bayrak için mutlaka savaşacağız. Direnişimize de devam edeceğiz. Son zamanlarda darbe olan Mısır da bizden örnek alsın ve milletçe kenetlensin diye düşünüyorum. İnşallah Suriye, Irak gibi Müslüman ülkeler de iyi yerlere gelirler. Cumhurbaşkanını halkın seçmesiyle ona karşı millette bir güven var. Reisimiz meydana inin dediğinde tereddüt etmeden hemen dışarı çıktık. Hainlerin birliğimize zarar vermelerine fırsat tanımayacağız” ifadelerini kullandı.

“darbe-bizi-birbirimize-daha-da-bagladi”.jpg

“DARBE BİZİ BİRBİRİMİZE DAHA DA BAĞLADI”

Bu darbe girişiminin halkı kendine getirdiğini ifade eden Mustafa Oflaz, “Bazı duygularımızı kaybetmiştik. Bu duygularımızın yeniden yerine geldiğini düşünüyorum. İnsanların birbirlerine karşı saygıları daha arttı. Yani bizi birbirimize daha da bağladı. Bu şerden hayır çıkacağını düşünüyorum. Ben 80 darbesinde 13 yaşındaydım. Ahmet Efendi Çarşısı’nın orada dükkanımız vardı. Oraya gidememiştim. Sabah 9 civarı dükkan açmaya gidiyordum. Askerler ‘Çocuk geriye dön. Sokağa çıkma yasağı var’ dediler. Bu duyguyu o zaman yaşadım. 11 yaşımda oğlum var. Şimdi o da darbenin nasıl bir şey olduğunu gördü. Ama benden farkı, o şuan milletin darbeyi engellemesinin şenliği içerisinde. 15 Temmuz gecesi bir program için Antalya’da oteldeydim. Yaklaşık bin 500 kişi vardı. Otelin yarısından fazlası Antalya meydanına gitti. Kötü başlayan gece güzel bitti. Biz Müslüman coğrafyasının lideri konumundayız. Bosna Hersek’e, Karadağ’a da gittim. Bizim ülkemizden büyük beklentileri var. Türk milleti bir olduğu zaman hiçbir kuvvet karşısında duramaz” dedi.

“milletimize-hicbir-guc-karsi-gelemez”.jpg

“MİLLETİMİZE HİÇBİR GÜÇ KARŞI GELEMEZ”

“İnsanlar hiçbir şekilde siyasi görüşe kapılmadan, etnik kökene, yaş farkına kapılmadan birlik ve beraberlik içerisinde tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet düşüncesi içerisinde ülkemize sahip çıktı” diyen Ersin Çetiner, “Bunun için büyük gurur duyuyoruz. Bu birlikle beraberlikle, ülkemizin her türlü darbe girişimine karşı gelebileceği kanaatindeyim. Hep birlikte tüm Türkiye olarak bütün olmalıyız. Kendim de Kürt kökenliyim. Ama bu işin Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi yok. Tek amacımız Türkiye Devleti’ne sahip çıkmak.  Halkımız yanlış düşünceleri kenara koydu ve temiz askerlerimize sahip çıktı. Liderimize de sahip çıktı. Bu halkın tek düşüncesidir.  Bunun çerçevesinde değil darbe bütün dünya ayaklansa bizim milletimize hiçbir güç karşı gelemez” şeklinde konuştu.

“hastayken-meydana-kostum”.jpg

“HASTAYKEN MEYDANA KOŞTUM”

Her an başka bir saldırı girişimine karşı meydanlarda beklediklerini ifade eden Hasan Ali Eserer, “Reisimiz ne derse ona göre hareket edeceğiz. 15 Temmuz’da darbe haberini aldığımda hastaydım ama direk meydana koştum. FETÖ cahil olmasından ötürü darbeyi gerçekleştiremedi. İyi ki de böyle saf bir örgüt. Hainler darbeyi erkenden yapınca milletimiz hemen haberdar oldu ve bunu birlik bütünlük içinde püskürttü. Şuanda Avrupa da Amerika da bizi konuşuyor. Bizim birliğimizden bahsediyorlar. Tüm dünyaya örnek olmayı başardık” dedi.

“darbeyi-hicbir-sekilde-kabul-etmiyoruz”.jpg

“DARBEYİ HİÇBİR ŞEKİLDE KABUL ETMİYORUZ”

Türk milletiyle gurur duyduklarını söyleyen Recep Sarıpaşa, “Topluca büyük bir başarı elde ettik. Hala meydanlarda nöbetteyiz. Yine olursa yine her zaman darbenin karşısındayız. Darbe girişiminin olduğu gece direk Hükümet binasının önüne geldik. Cumhurbaşkanımız sokaklara çıkın dediğinde evimizde duramazdık. Daha sonra valimiz de oraya geldi. Orada sabahladık. Halkımıza teşekkür ediyoruz. Artık bilinçli bir toplumuz. Darbeyi hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. İnşallah bu tür olaylar herhangi bir ülkede yaşanmaz. Kötü bir durum” ifadelerini kullandı.

“bunlarin-tuzaklari-bosa-cikacak”.jpg

“BUNLARIN TUZAKLARI BOŞA ÇIKACAK”

Fetullahçı Terör Örgütü’nü lanetleyen Ahmet Satıcı, “Halkın birlikteliğini bozmaya çalışıyorlar. Biz bu konuda meydana inerek üzerimize düşeni yapıyoruz. Devlet büyüklerimizden ricamız bu millete hain saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce asılması. Umarım bu belalardan bir an önce kurtuluruz ve refaha kavuşuruz. 15 Temmuz’da da haberi aldığımda şok oldum. Darbe girişimini duyunca bunun Türkiye’ye yapılan hain bir plan olduğunu anlamıştım. Bizim milletimizin birlikteliğini, bütünlüğünü asla bozamayacaklar. Biz üzerimize düşeni yaptıkça bunların tuzakları boşa çıkacak” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ