Halkın ortak görüşü: Darbeyi millet püskürttü

Halkın ortak görüşü: Darbeyi millet püskürttü

Kutlu direniş dördüncü gününde. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan Millet direnişi ve nöbeti dalga dalga yayılıyor. O gece sokağa çıkan vatandaş yerini terk etmedi. Sular durulana ve tehlike tam anlamıyla geçene kadar sokakları ve meydanları terk etmeyeceklerini söyleyen vatandaşlar, çocuklarına daha özgür bir Türkiye bırakabilmek için her şeyi göze aldıklarını ve geri dönüşlerinin olmadıklarını ifade ediyorlar.  

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz gecesi Türkiye'de gerçekleştirdiği darbe girişimi halkın birlik ve beraberliği sonucu püskürtülmeyi başarmıştı. Konyalılar da 15 Temmuz'dan bu yana her gece meydanlarda nöbet tutarak darbe girişimini engelledi. Konya meydanlarına giderek vatandaşlarla FETÖ'nün darbe girişimi hakkında görüş aldık. Türkiye'nin zorlu bir süreci geride bıraktığını söyleyen Konyalılar, vatandaşın birlikte hareket ettiği sürece kimsenin bu ülkeye zarar veremeyeceğini belirtti.

"EN AĞIR CEZALARIN VERİLMESİNİ İSTİYORUZ"

en-agir-cezalarin-verilmesini-istiyoruz.jpg

1960-1980 darbelerini, Adnan Menderes’i içeri aldıklarını bildiklerini ve bu süreçleri bizzat yaşadıklarını ifade eden Ali Aykut, "Bu gerçekleştirilen darbe girişimi bize o olayları hatırlattı. Bunları gerçekleştirenler vatan hainidir. Başka bir şey değildir. Vatandaş bu olaylardan çok etkileniyor. Bunlara en ağır cezaların verilmesini isteriz. Temennimiz idamın geri gelmesi. İlk başta FETÖ’nün başı olan en büyük Yezid Fetullah Gülen’in tutuklanması gerekir. Amerika’nın, İsrail’in uşaklığını yapıyor. Milletimiz bu olaylarda üzerine düşeni tam manasıyla yaptı. Yalnız şaştığımız bir şey var. Bu gibi girişimler saat 01.00’den sonra olurdu. Bu kez daha erken saatte başladılar. Gece yarısı olsaydı başarılı olma ihtimalleri vardı. Çok şükür erken gerçekleşen darbe girişimine halkımız erken önlem aldı. Bir de bizim istihbaratımızın bu denli büyük bir operasyondan haberinin olmaması bizleri şaşırttı. Birkaç gün evvelden duymaları gerekirdi. İçimizde de çok fazla hain var. Kanser gibi yayıldılar. Canımızı, malımızı koruyan askerlerimizin, polislerimizin büyük çoğunluğu hain çıktı" şeklinde konuştu.

 

"HALK BİRLİKTE OLURSA BAŞARILI OLAMAZLAR"

halk-birlikte-olursa-basarili-olamazlar.jpg

FETÖ yapılanmasının darbeye teşebbüs ettiğini ancak vatandaşın birliğiyle başarılı olamadığını söyleyen Bahri Ünver, "Biz beraber oldukça bundan sonra da hiçbir darbe girişiminde başarılı olamayacaklar. Türkiye’de daha önce de darbeler oldu. Onlarda başarılı olmuşlardı ancak bu kez halkın birliği beraberliği sayesinde amaçlarına ulaşamadılar. Halk beraber hareket etmeseydi korkulan olabilirdi. Şuan ki konum itibariyle darbe girişiminin püskürtülmesinde halkımızın çok rolü var. Askerlerimizin, polislerimizin içindeki hainlerin tam olarak temizlenmediğini, bu yapıya mensup şahısların hala var olduğunu düşünüyoruz. İnşallah en kısa sürede temizlenir ve Türkiye’miz huzura kavuşur" ifadelerini kullandı.

 

"DARBECİLERİN HEPSİ VATAN HAİNİDİR"

darbecilerin-hepsi-vatan-hainidir.jpg

Darbe girişiminde bulunanların hepsinin vatan haini olduğuna dikkat çeken Halil Avcı, "Günlerdir uykusuzuz. Ankara’da çevik kuvvette görevli olan yeğenimle görüştüm. "Namluyu bize doğrultmuşlardı, halk olmasaydı şuanda biz ölmüştük" dedi. Yani birkaç saniyede her şey değişebilirdi. Ölmelerine ramak kalmış. Allah bu ülke için görev yapan tüm askerimizi, polisimizi korusun. İçimizdeki hainlere fırsat vermesin. Yıllardır bu hainleri içimize yerleştiriyorlar. Cumhurbaşkanının yaveri bile onlardan çıktı. Biz de yıllardır uyumuşuz. Medyanın erkenden uyarmasıyla ve halkımızın örgütlenmesiyle darbecilere fırsat vermedik. Biraz daha erken uyarsalardı darbeciler köprüyü kapatmadan, İstanbul’daki nakliyeciler o yolu kapatırlardı. Onlar köprüye kadar gelemezlerdi. Sonumuz hayır olsun" diye konuştu.

 

"BU VATANIN NÖBETÇİSİYİZ"

bu-vatanin-nobetcisiyiz.jpg

Darbe girişiminde bulunanların asılması gerektiğini söyleyen İsmail Yıldız, "Darbeciler içeri atmakla kurtulmamalılar. PKK terör örgütü dağda çatışıyor ama bunlar askeriyenin içindeki teröristler. Bunların daha çok zararı dokunur. Ben de gittim 18 ay hizmet yaptım. Bunlar kime hizmet ettiklerinin farkında değiller. Vatanı korumaya diye gidip halka ateş ediyorlar. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin bir numaralı insanıdır. Ona kılına zarar gelse toplum zarar görür. Sevmeseler de saygı duymak zorundalar. Bu ülkenin başı odur. Genelkurmay başkanı rehin alınıyor. Böyle bir şey olmamalı. Dünyada örneğini göremezsiniz. Burada emrinde binlerce asker bulunan haysiyetsiz generaller, bir elleri yağda bir elleri balda oldukları Türkiye’ye ihanet etti ve gidip ezeli düşmanımız Yunanistan’a sığındı. Bu milletin vergisiyle alınan mermiyi vatandaşa sıktılar. Daha önceki yıllarda din adamı diye Fetullah Gülen’e ben de dahil çoğu insanımız yardımda bulundu. Yapmadım diyen yalan söyler. Ancak en büyük ihanetçi oymuş sonradan ortaya çıktı. Bana emir verilsin gider Pensilvanya’da onun kafasını keserim. Çok sinirli ve samimiyiz bu konuda. Varsın benim de kafam gitsin ancak ülkemiz huzura erebilsin. Bu ülke hepimizin. Bu topraklarda herkesin payı, hakkı var. O yüzden vatanımıza milletimize sahip çıkalım. Halkımızın meydanlara inerek darbeye karşı çıkması çok güzeldi. Hiçbir taşkınlık, yağmalama olmadan vatanımızı savunduk. Tüm dünyaya örnek olduk. Herkes evinde rahat uyuyabilir. Bu vatanın nöbetçisiyiz. Neferiyiz. Kanımızın son damlasına kadar ülkemiz için çarpışmaya hazırız" dedi.

"TÜRK ASKERİ GAFİL AVLANDI"

"Halk olmasaydı yanmıştık" diyen İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, "Darbeyi püskürten vatandaşlarımız oldu. Oynanan oyunları milletimiz artık çok iyi biliyor. Askerlerimizin-polislerimizin içinde de bunlardan binlerce varmış. Olduklarını biliyorduk ancak sayılarının bu kadar fazla olduğunu bilmiyorduk. Hepsi haindir. İyi ki darbeye teşebbüse milletimiz erken davrandı. Daha büyük kayıplar verebilirdik. Darbeciler amaçlarını gerçekleştirebilirdi. Türk askeri gafil avlandı" ifadelerini kullandı.

 

"TÜRK İNSANINI YILDIRAMAZLAR"

turk-insanini-yildiramazlar.jpg

"Halkımızın darbeye teşebbüse erken ayaklanması çok güzel oldu" diyerek konuşmalarına başlayan Mehmet Ali Selçuk, "Az geç kalınsaydı ülkemiz elimizden alınmış, hainler başarılı olmuşlardı. Allah’a şükür milletimiz birlikte hareket etti. Bunlar olmasaydı Türkiye batmıştı. Hiçbir ülke Türkiye’ye sahip çıkmazdı. Allah’tan başka kimse bizim milletimize sahip çıkmaz. Vatandaşımızın aynı amaç uğrunda birleşmesi, toprağını korumak istemesi çok güzel görüntü oluşturdu. Her yer kırmızı beyaz oldu. Bir anda milletimiz hainlere gereken cevabı verdi. 4 tane çakalın girişimi Türk insanını yıldıramaz. Biz böyle olduğumuz sürece tüm dünya Türkiye’den korkmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

"ÜLKEMİZ BÜYÜK BİR TEHLİKEDEN KURTULDU"

ulkemiz-buyuk-bir-tehlikeden-kurtuldu.jpg

Zorlu süreçlerden geçtiklerini söyleyen Mehmet Arpa, "Ülkemiz büyük bir tehlikeden kurtuldu. Allaha şükrediyoruz. Halkımızın sağcı, solcu, laik, muhafazakar ayırt etmeden birleşmesi çok güzeldi. Halkın sokağa çıkmasında medyanın ve devlet büyüklerimizin çok büyük faydası oldu. Ülkemizin atlatacağı daha çok şeyler var. İnşallah böyle kötü günler bir daha yaşanmaz. Askeriyemizde bu hainlerin barındığı medyada yazılıp çiziliyordu ancak bu kadar yoğun sayıda oldukları tahmin edilmiyordu. Her tarafa yuvalanmışlar. Adliye, emniyet, askeriye bunların barınma yerleri olmuş. Allah ülkemizin yardımcısı olsun" dedi.

 

"ESNAF OLARAK ÇOK MAĞDUR OLDUK"

esnaf-olarak-cok-magdur-olduk.jpg

Esnaf olarak darbe girişimi sürecinden çok etkilendiklerini söyleyen Melik Aslan, "Halkımız birlik olup darbe girişimine müdahale etmeseydi şuan halimiz perişandı. Bizler esnaf olarak çok mağdur olduk. Olayların büyük oranda çözülmesine rağmen hala işlerimiz eski haline dönemedi. Bu olayların bir daha gerçekleşmemesini arzu ediyoruz. Binlerce insanımız meydanlara akın etti. Biz de oralarda yer aldık. Birlikte olarak bu girişimi püskürttük. Bu olayların failleri inşallah ağır cezalara çarptırılır. Tüm temennimiz bu yönde" ifadelerini kullandı.

"PERİŞAN OLMAKTAN KURTULDUK"

perisan-olmaktan-kurtulduk.jpg

"Ülkemiz adına darbe girişim süreci zor geçti" diyen Mustafa Üzümcü, "Biz vatandaşlar olarak birlik olmasaydık 30 sene geriye gidecektik. Yağ kuyruğu, ekmek kuyruğu yeniden başlayacaktı. Çiftçiler işin içinden çıkamayacak hale gelecekti. Perişan olmaktan kurtulduk. Dünyaya sesimizi duyurduk. Türkiye’de emellerini gerçekleştiremeyeceklerini anlamış olmalılar. Çoğu ülke Türkiye’den korkar hale geldi. Birlikte olarak dünyaya güzel bir mesaj vermiş olduk. 55-60 yaşındaki generallerin kendi halkına silah sıkması çok garip oldu. Kim doğru kim yanlış öğrenmiş olduk. İnşallah sonumuz hayırlı olur" diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER