Hamaney'den S.Arabistan'a çok sert sözler!

İran'ın Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney, Suudi Arabistan için 'ABD'nin sağdığı inek' yorumunda bulundu. Hamaney'in sert sözleri Suudi Arabistan'da büyük tepkiye neden oldu.
Hamaney'den S.Arabistan'a çok sert sözler!

Hamaney, Suudi Arabistan'ın ABD tarafından "bir inek gibi" sağıldığını söyledi. Suudi Arabistan'a yönelik İran'ın en yüksek mevkisinden gelen böylesi bir açıklamanın iki ülke arasındaki gerginliği artırması bekleniyor. 

"DAMIZLIK İNEK GİBİLER"

İslam dünyasındaki bazı halkların kaderinin "değersiz" yöneticilerin elinde olduğunu savunan Ayetullah Hamaney, buna, Suudi Arabistan'ı örnek gösterdi.

İran Lideri, "Bu tip yönetimler, petrol satışından elde ettikleri serveti halklarının geçimini iyileştirmeye harcamak yerine kafirlere harcıyor. Bu aptallar, para vererek İslam düşmanların samimiyetini kazanacağını zannediyor. Bunlar damızlık bir inek gibidir. Sütleri de bitince kesilmeye mahkumlar" diye konuştu.

"ER YA DA GEÇ YIKILACAK"

Ayetullah Hamaney sözlerinin devamında "Hem bu yöneticiler ve hem bunların umut bağladıkları yönetimler er ya da geç mutlaka yıkılacak" ifadesini kullandı.

ORTADOĞU'DA VEKALET SAVAŞI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Suudi Arabistan ziyaretinde 110 milyar dolar değerinde silah anlaşması imzalanmıştı. Ortadoğu'da birçok bölgede "vekalet" savaşları yürüten iki ülke birbirlerinin silah anlaşmalarına sert tepki gösteriyor.