Hamdallah'dan AB'ye 'Filistin devletini tanıma' çağrısı

Filistin Başbakanı Hamdallah,"AB ülkelerinin, 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini tanımaları her zamankinden daha fazla zaruret arz ediyor." dedi.
Hamdallah'dan AB'ye 'Filistin devletini tanıma' çağrısı

Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelere bir kez daha Filistin devletini tanıma çağrısında bulundu.

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki ofisinde Avrupa Parlamentosu Filistin Komisyonu Başkan Yardımcısı Nyuklas Celikiotis'in başkanlığındaki heyet ile AB'nin Filistin Temsilcisi Ralph Tarraf'ı kabul eden Hamdallah, AB üyesi ülkelere Filistin devletini tanıma çağrısını yineledi.

"Bu adım, işgali sona erdirip iki devletli çözümü kurtarmayı sağlayacak"

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, heyete siyasi ve ekonomik gelişmeler hakkında bilgi veren Hamdallah, "AB ülkelerinin, 1967 sınırları üzerinde başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletini tanımaları her zamankinden daha fazla zaruret arz ediyor. Filistin liderliğinin çabalarına destek olacak bu adım, işgali sona erdirip iki devletli çözümü kurtarmayı sağlayacak." dedi.

AB'nin İsrail'e baskı yapmasını da talep eden Hamdallah, "İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerini durdurmasını istiyoruz." diye konuştu.