HAMİDER eğitimlerine devam ediyor

HAMİDER Eğitim Koordinatörü Fatma Yanartaş, Konya’da yetim ve öksüz kalmış çocuklara sahip çıktıklarını belirterek, “Amacımız bu çocukları, topluma faydalı birey olarak yetiştirmektir” dedi.
HAMİDER eğitimlerine devam ediyor

Konya’da 15 ay önce kurulan HAMİDER Derneği, öksüz ve yetim çocuklara sahip çıkmaya devam ediyor.  Dernek olarak önemli faaliyetlerini sürdüren HAMİDER, kız çocuklara yönelik başlattığı proje kapsamında maddi ve manevi destek sağlıyor. Konu ile ilgili gazetemize bilgi veren HAMİDER Eğitim Koordinatörü Eğitim Gönüllüsü Fatma Yanartaş, yetim ve öksüz çocukları, kendi çocukları gibi gördüklerini belirtti. Amaçlarının yetim ve öksüz çocukları topluma kazandırmak ve onlara maneviyat duygusunu aşılamak olduğunda dikkat çeken Yanartaş, “100’e yakın öğrencimiz var. İlerleyen zamanlarda bu rakam daha da artacak. Öğrencilerimizin eğitimlerine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tabi bununla sınırlı kalmıyoruz. Aynı zamanda çocukların üniversiteye hazırlanmalarını da imkân sağlıyoruz” dedi.

“Her türlü sorunu çözmeye çalışıyoruz”

Çeşitli ev ziyaretleri yaptıklarını ihtiyaçlar doğrultusunda çocuklara yardım ettiklerini aktaran Yanartaş, “Bizim kuruluş amacımız yetim, öksüz ve parçalanmış ailede mağdur duruma düşen kız çocuklarını hayata yeniden kazandırmak. Onların yalnız olmadığını göstermek. Çocuklara ahlak ve maneviyatın yanı sıra ileride çok güçlü olacaklarının bilincini aşılıyoruz. Öğrencilerimizi ailelerinden de koparmadan, sağlıklı bir şekilde düşünmelerine olanak sağlıyoruz. Her türlü sorunu çözmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

hamider-egitimlerine-devam-ediyor-1.jpg

“Bu gönül işidir”

HAMİDER Eğitim Koordinatörü Fatma Yanartaş, yetkili kurumlardan destek aldıklarını söyledi. Yanartaş sözlerini şöyle sürdürdü, “Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyelerimiz, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli kurumlardan destek almaktayız. Çocuklarımıza Meram Uluslararası Gençlik Merkezi kapılarını açan Meram belediyemize de çok teşekkür etmek istiyorum. Eğitimlerimiz burada veriliyor.  Bu gönül işidir. Bizler çocuklara gönüllü olarak destek çıkıyoruz. Bizim için maddiyat ikinci planda. Öğretmenlerimizden bilgilerinin zekatını istiyoruz. Değerler Eğitimi Seminerleri, Ara dönem kampları, gezi programları, özel öğrenci görüşmeleri, ev sohbetleri, yarışmalar, ziyaretler gibi önemli sosyal etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımız vakfımız hakkında bilgi almak için sosyal medya ve internet sitemizi ziyaret edebilirler” Öte yandan Yanartaş, 29 Kasım Cuma günü saat 10.00’da yardım amaçlı Küçük Hanım Kıraathanesi’nde kahvaltı düzenleyeceklerini bildirdi.