Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hamsi kafalı uşaklar!

Hamsi kafalı uşaklar!

Süper ligde ilk yarının sonu yaklaştı, Konyaspor bu haftayı Trabzon’da geçirdi. Hafta içi Diagne’nin sakatlık haberi Trabzon deplasmanı için büyük dezavantaj oldu, Hurtado ise sakatlığını atlatamadı. Perşembe günü ise Mete Kalkavan maça hakem olarak açıklanınca moralimiz bozuldu. Mete Kalkavan bu ligin en kötü hakemlerinden biri. Mete Kalkavan, Özgür Yankaya ve Serkan Çınar gibi birkaç hakem daha var Konyaspor maçlarına atandıysa korkuyoruz.

Trabzon zor ve uzak bir deplasman, Konya’dan 20 otobüsle Trabzon deplasmanına puan için gittik. Aykut Kocaman Hurtado’nun sakat, Miloseviç’in formsuz olduğu haftada Amir’e onbirde şans verdi, Diagne’nin yerine ise Ali Turan forma giydi.

Müsabakanın ilk 20 dakikası tamamen Trabzonspor’un hakimiyetinde geçti ve bu dilimde Konyaspor yarı sahasından çıkamadı. 22 de Jahoviç iyi götürdüğü topta çerçeveyi bulamayınca Konyaspor bir golden oldu. İlk yarıda Konyaspor Trabzonspor’u kalesinden uzak tutarken az ama öz gollük pozisyonlar buldu.

Müsabakanın ikinci yarısında durum çok değişmedi, Konyaspor şuursuzca bastıran Trabzonspor’un aksine yine gollük pozisyonlar bulan taraf oldu. Aykut Kocaman’ın 70 dakika oyuncu değiştirmediği müsabakada 75 te gelen penaltı kararı Konyaspor’un dengesini bozdu.

Penaltıdan gelen golden sonra Konyaspor sahada kayboldu, bu kadar çabuk pes etmeyi Konyaspor’a yakıştıramadım. Maçın 75 dakikalık bölümünde fırsatları cömertçe harcayan Konyaspor, 75 ten sonra maç bitti sandı. Hakemler ilk defa hatalı karar vermiyor, bundan sonrada hakem hataları olacak, Konyaspor’un bu maçı çevirecek gücü olmasına rağmen oyundan düşmesini sorgulamak gerekir.

Aykut Kocaman saygı duyduğum bir teknik adam ancak Amir kendini geliştiremedi, çok yetenekli olan bu oyuncu bir türlü beklenen patlamayı yapamadı. Trabzon maçı için 75 dakikalık yorumun olumlu ama maçın Konyaspor için 75. dakikada bitmiş olması çok ilginç ve mutlaka sorgulamamız gerek.

Trabzonspor-Konyaspor maçında futbolun dışında çok fazla konu oldu, bu memlekette terör ve anarşinin tavan yaptığı, ekonomik kaos yaşanan yıllarda kendi içinden çıkardığı çocuklarla Anadolu’nun gururu olan Trabzonspor maziyi arıyor ama önce özüne dönmesi lazım. Şimdiki Trabzonspor Anadolu’nun gururu olmak şöyle dursun futbolun yüzkarası olmayı tercih ediyor. Soyunma odasında hakemleri rehin alan, gelen takım otobüsüne silahla saldıran Trabzonspor camiası bu hafta da futbolu çirkinleştirmek için gereken her şeyi yaptı. 

Konyaspor camiası Trabzon’dan hayal kırıklığı ile dönmesine rağmen umutlarımız devam ediyor. Konyaspor mutlak suretle istikrarı yakalayıp başarılı olacaktır. Devre arası kamp döneminde Aykut Kocaman’ın takımın içindeki yeni oyuncuları daha iyi tanımak için zamanı olacak. Ben kesinlikle U21 takımında da önemli cevherler olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki 2 haftayı çok iyi değerlendirip devre arası yeni oluşumla ligin ikinci yarısında daha başarılı bir Konyaspor bekliyorum.

Konyaspor bu hafta Kasımpaşa’yı konuk edecek, ligin gol kralı adayı Diagne karşısında Diagne’nin çabukluğuna çok ihtiyacımız vardı, Konyaspor için çok zor bir müsabaka olacak.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR