Sami Gediz

Sami Gediz

Hançerli Gerçekten İnşaatçı mı?

Hançerli Gerçekten İnşaatçı mı?

Bereketli belediyeler arasında Karatay’da var. Şuanda iki aday adayının ismi geçiyor. Ak Parti Karatay İlçe Başkanı Ömer Ünal ve Veli Tolu… Tabi Mevcut Başkan Mehmet Hançerli hala en şanslı aday.

Başkan Hançerli’yi makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulunduk. Kendisine müteahhit diyenler oluyor, inşaatçı diyenler oluyor fakat başkan koltuğundan bu konuya pek bakan olmuyor. Evet, Sayın Hançerli, hem müteahhit, hemde inşaatçı. Zaten Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İnşaat bölümü mezunu. Bunu neden dedim, açıklayayım. Konya’da revizyona uğratılması en zor ilçe Karatay. Kentsel dönüşüm projeleri ile eskileri yıkıp yerine yenilerini yapmak hiç kolay değil. Hançerli aslında bunu başardı. Bu bence tarihi bir başarı. Karatay gerçekten revizyona uğradı. Bu dönüşümün arkasında Ak Parti olsa da Sayın Hançerli fiziki belediyecilikteki tecrübelerini tamamen aktararak hareket ediyor. Yeri geldi, müteahhit oldu, yeri geldi inşaatçı oldu.

Karatay ilçesi Konya’nın en harabe evlerinin bulunduğu ilçe. Karatay ilçesinde Çimenlik Mahallesinde oturan vatandaşlardan bir kısmı belki Meram’ı bilmez. Selçuklu’yu bilmez. Hatta Karatay’ın bir çok mahallesini bilmeyenler vardır. Evden camiye, camiden eve, haftada bir gün Kadınlar Pazarından alışveriş yapıp evinin yolunu tutan bir kesimden bahsediyoruz. Yeni kentsel dönüşüm projeleriyle Karatay aslında altın çağını yaşadı.

Belediye’nin kentsel dönüşüm çerçevesinde inşaat yapması İnşaat firmalarını rahatsız etmiş görünüyor. Çünkü Belediye’nin bu işe girmesiyle ev fiyatlarında uçuk rakamlar, gerilere düşmüş oldu. Bu durumun ev alacak vatandaşa da yaradığı çok açık, herkes bunu kabul ediyor zaten.

İnşaatçılar bu durumdan rahatsız olup Başkanla ilgili çeşitli dedikodular çıkarmış olabilirler. Başkanın adı şimdiye kadar adı hiç yolsuzluklarla anılmadı. Bir insana çamur atmak kolaydır. At çamuru izi kalsın mantığında hareket edenler bunu yapabilir. Tabi bu kul hakkıdır. Bunun vebalini almak isteyenler istediği gibi yazıp çizebilir, konuşabilir. Ama gerçeği Karatay halkı biliyor, Başkan Hançerli’yi sevip sayıyorlar.

Başkan koltuğun gelip geçici olduğunun bilincinde konuşuyor Başkan Hançerli. Zaten Belediyecilik anlamında işin mutfağından gelmiş, işçinin ve çalışanının halinden anlıyor. Bence daha Karatay İlçesine ve halkına daha çok şey kazandıracak bir tecrübeye sahip. Karatay bu tecrübeden mahrum bırakılmamalı, tekrar aday gösterilmelidir diye düşünüyorum. Önemli olanda zaten yapılan hizmet görevinin ardından hayırla anılmaktır. Umarım Karatay için hayırlısı neyse o olsun.

 

20131024_122539.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sami Gediz Arşivi
SON YAZILAR