İsmail Poçan

İsmail Poçan

Hangimizin içi sızlamıyor?

Hangimizin içi sızlamıyor?

Savaştan gelen milyonlarca Suriyeliye kapılarını açan Türkiye, Sakarya’dan gelen vahşet haberiyle sarsıldı. Suriyeli hamile bir kadın ile 10 aylık oğlu acımasızca katledildi.

Öncelikle şunu söylemek gerekirse bu vahşeti gerçekleştirenlere Türk ve Müslüman’dan ziyade insan bile denemez.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in cenazede sarf ettiği "Bize ne o oldu ki, biz zalimin yaraladığı mazlumun zalimi olduk! Onlar mı mülteci yoksa bizim vicdanımız mı mülteci! Allah bu kardeşimizi, bacımızı, annemizi, Peygamber Efendimize (s.a.v) komşu eylesin." Sözleri hangimizin içini sızlatmadı.

Hele hele hamile kadının eşinin ‘Cenazeleri alıp gideceğim. Onların hayat ve namusunu korumak için gelmiştim. Artık gerek kalmadı’ sözlerinden sonra diyebilecek bir kelime var mı?

Suriyeliler konusu birçok kez gündeme geldi ama çözüm hala yok. Göz yumdukça yardım ettikçe kıymet bilmeyen bazı Suriyeliler olsa da bunu yapmak için bir kişinin hiçbir nedeni olamaz.

Bu topraklar tarih boyunca dara düşen, zorda kalana kapılarını ve yüreğini sonsuz merhametiyle kucak açmıştır.

Türkiye üzerine düşeni fazlasıyla yaptı ve yapmaya da devam ediyor. Tüm imkanlarının seferber ediyor. Kendi vatandaşına göstermediği yakınlığı yardımı gösteriyor.

Ama bu ne kadar yeterli düşünmek gerekiyor.

Suriyelilere yardım edilmesin kucak açılmasın diyecek kişilerin olduğunu zannetmiyorum.

Bunu yapacak olan vatandaşlar değil. Bugünler düşünülerek yardımlar aynı Suriye’deki kamplar gibi belirli bölgelerde yapılsaydı ne birilerinin ağzına yem verilirdi ne de Türkiye’yi karıştırmak isteyenlerin eline bir malzeme verilmiş olurdu.

İnsanların sinir uçlarıyla oynayan zalimler bu durumu da fırsata çevirmeye çalıştılar.

Aralarında mutlaka kötüleri vardır ama bir düşünün onları kullanmak isteyen birileri her zaman vardı.

Şu anda yapılmak istenen de bu hazımsızlığı fırsat bilip yaptıkları hareketlerle Türk ve Suriyelileri birbirine düşürmek.

Provokasyonlarla, manipülasyonlarla son zamanlarda sürekli sosyal medyada da ortalığı karıştırmak için ellerinde geleni yapıyorlar.

Toplumda olan her olayı Suriyelilerin üzerine yıkma çabası var.

Kusura bakmayın da tamam aralarında kıymet bilmeyenler var diye ne herkesi bir kefeye koymak gerekir ne de onları kullanırken kendilerini sütten çıkmış ak kaşık görmek gerekiyor.

O yüzden bu durumun öncekiler gibi karanlık planlara alet edilmesine izin vermememiz gerekiyor.

Rabbim bu zihniyetteki insanlardan korusun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Poçan Arşivi
SON YAZILAR