Hangisi hayvan

ABD'li jokey, daha hızlı koşması için atına elektroşok verdi. Beşinci olan vicdansız sporcunun finish çizgisinde çekilen fotoğrafları ise bu vicdansızlığı belgeledi.
Hangisi hayvan

At yarışları severlerin kalbinin attığı hipodrom, inanılmaz bir işkenceye sahne oldu. Daha hızlı koşması için atına elektroşok veren jokeyin vicdansızlığı kare kare görüntülendi, dünya ise şoka girdi. 

Takvim'de yer alan skandal olay, ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan 'Sam Houston Race Park'ta yaşandı. Roman Chapa adlı jokey, 17 Ocak'ta gerçekleşen yarışta atıyla birlikteyerini aldı. Atların kıyasıya süren mücadelesinin ardından 43 yaşındaki jokey Chapa,beşinci geldi. Ancak jokeyin hilesi, finish çizgisinde çekilen fotoğraflarıyla gün yüzüne çıktı. Chapa'nın, yarıştan 2 gün sonra yayımlanan fotoğrafları, büyük bir skandalın belgesioldu. 

HAYVANSEVERLER TEPKİLİ 

Vicdansız jokeyin, atının daha hızlı koşması için eline sakladığı "üvendire" denilen cihazla, hayvana elektroşok verdiği ortaya çıktı. Elektrik şokuyla gözleri kızaran ve acıyla kıvranan hayvanın hali ise yürekleri sızlattı. Yarıştan kazandığı 50 bin doları iade etmek zorunda kalan Chapa'nın derecesi iptal edilirken, hakkında soruşturma açıldı. Skandalın ortaya çıkmasının ardından ABD ayaklandı. Hayvanseverler, soruşturmayı yürüten Hayvan Hakları Derneği'nden Chapa'nın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Suçlamaları reddeden jokey ise fotoğrafın photoshop olduğunu, kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

ÜVENDİRE NEDİR?

Veterinerler tarafından anestezideki hayvanları kaldırmaya yarayan, özellikle de öküzlere, ineklere kullanılan ucu sivri sopa şeklinde ve elektrikli bir alettir. Bu aletlerle hayvanların elektrik akımlarıyla uyandırılması ve yerinden kaldırılması amaçlanır.