Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Hanımlar bu işi biliyor!

Hanımlar bu işi biliyor!

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru geçtiğimiz hafta,“Alnımızın Akıyla 5 Yıl” başlığı ile düzenlediği programla, 5 yıllık hizmet dönemini değerlendirdi.

Öncelikle program ile ilgili şöyle bir bilgi paylaşayım. Program için düzenlenen sahneyi Meram Fen İşleri kendi imkânları ile yapmış. Bunu öğrenince tasarruf yapılacaksa böyle yapılmalı diye geçirdim içimden.

Ayrıca Başkan Toru’nun sahnedeki özgüvenli anlatımı da şahaneydi. İzlerken bir hanım olarak ekstra gurur duydum.

Fakat sürenin bir saat 15 dakikaya varan bir uzunlukta olması konuklarda dikkat dağınıklığına sebebiyet verdi. Özellikle programın hafta sonuna denk gelmesi ile birlikte insanların loş bir ortamda ilgilerini toplamak epey zorlaştı.

Evet, ‘Beş yıllık emek ancak bu kadar kısaltılabilir’ diye düşünülebilir. Haklılık payı da var elbette ki. Ama yine de daha konsantre edilmiş bir şekilde şöyle bir kırk dakikalık program olsa eminim daha da zevkli olacaktı.

Programın bitiminde konuklara verilen yemek konusunda da birkaç şey söylemek gerekirse, esasında Ateşbaz-ı Veli etkinliği ile kendi kültürümüzdeki yemekleri tanıtan bir belediyeden, bu kadar batılı bir menü beklemezdim. Ana yemeğinden tatlısına kadar tamamen batılı yemeklerle bezenmiş bir sunumdu.

Ateşbaz-ı Veli kültürünü dünyaya tanıtma amacında olan Meram,

‘Ana Kucağından, Peygamber Ocağına’ projesi ile askeri anne yemekleri ile buluşturan Meram,

Daha bizden, daha yerli yemekler sunabilirdi.

Onun dışında, ‘Bir Nefeste Memleket’ isimli sosyal sorumluluk projesinin muhtevası ve tanıtım filmi çok ilgi çekiciydi, oldukça etkileyiciydi.

Projenin tanıtım filminde, Hasan Kaçan, Oğuz Haksever, Cem Öğretir gibi ünlü isimler yer aldı. Görme engellilerin de sahne aldığı film, misafirlerden büyük beğeni aldı. Proje ile 80 Binde Devri Âlem Parkı’nda görme engelli vatandaşlara da istihdam imkânı sağladıklarını söyleyen Toru’nun, “Şehre ruh kazandıran medeniyettir, ruhtur, birlikteliktir” ifadeleri her şeyi özetliyor aslında.

Meram ve Başkan Toru bu canlılıkla güzel. Devam Başkanım...

***

Burada pozitif ayrımcılık yaparak diğer hemcinsim Leyla Şahin Usta’ya değinmeden geçemeyeceğim. Ak Parti İnsan Hakları Başkanı, Konya Milletvekili Dr. Leyla Şahin Usta, deyim yerindeyse hafta sonu müthiş bir ev sahipliği yaptı.

Leyla Hanım Sivil Toplum Kuruluşlarıyla, basınla, teşkilatlarla hep iç içe ve aktif vaziyette. Hem Türkiye gündemine, hem Konya gündemine çok hâkim. ‘İşimiz İnsana Hizmet’ parolası ile 81 il ve 7 bölgede toplantılar yaparak, insan hakları üzerine fikir alışverişinde bulunuyor.

Hanımları böyle görmek benim için gurur verici bir tablo. Daha da verimli projeler de buluşacağız eminim ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR