Gülşen Yılmaz

Gülşen Yılmaz

Hanımlar neredesiniz?

Hanımlar neredesiniz?

Yerel seçimler yaklaşıyor. Adaylar bir bir kendini göstermeye başladı.

Ama hem Cumhurbaşkanı’nın hem de diğer parti liderlerinin vurguladığı, kadın adaylarını gözlerim arıyor. Fakat göremiyorum.

Bu durum seçim süreci adına heyecanımı azaltıyor diyebilirim. Çünkü artık bir şeylerin farklı olması gerekiyor. Hem jenerasyon değişti. Hem 21. yüzyıl şartları farklılaştı.

Türkiye nüfusunun yarısı kadın. Aynı durumun seçimlere de yansıması gerekiyor. Artık yavaş yavaş kadınların siyasette kendini göstermesi, oransal olarak kayda değer bir sayıya ulaşması gerekiyor.

Genç, vizyon sahibi adaylar, kadın adaylar olsun istiyoruz. Artık birilerinin bir yerlere gelmesi için partili olması ilk seçenek olmamalı… Vizyon sahibi gençlerin, yeni yüzlerin siyaseti hareketlendirmesi ve marjinal fikirler ortaya koyması lazım.

Cumhurbaşkanının özellikle vurguladığı gönül siyasetinin asıl belediye seçimlerinde ön plana çıkması gerekiyor.  İşte bunun içinde halka gönlünü açabilecek, dokunabilecek, dünyaya aynı pencereden bakabilecek insanların listede olması gerekiyor.

Kadınları anlayacak kadınlar, gençleri anlayacak gençler artık bir adım öne çıkmalı!

Diğer bir hususta kadın adayların ve genç adayların şöyle halktan, halka kulak veren kişiler olması gerekiyor. Çünkü onlar sonuçta bizimle beraber olacaklar. Ankara’nın değil Anadolu’nun sokaklarında yürüyecekler.

Çünkü halktan olan halkın gönlünden geçeni bilir. Yani bana kalırsa yerel seçimlerde bir adayın doktor mu mühendis mi olduğuna bakılmasındansa bizi anlayabilir mi diye sorgulamamız gerekiyor.

Bunu özellikle meclis üyeliği adaylığı noktasında söylüyorum. Kadınlar ve gençler, belediye başkanı olamasalar bile kesinlikle meclis üyesi olmalılar. Belediyelere şekil vermeliler.

“Yerel seçimlere kadın eli değmeli.” Kadının o toparlayıcı tavrı, duygusal eğilimleri inanıyorum ki belediyelere çok iyi gelecek.

Aynı şekilde gençlerin enerjisi, kafalarında dönen ve gerçekleştirmek için can attıkları fikirlerde belediyelerde aydınlanma oluşturacak.

Mesela dün bir haber okudum. Çok hoşuma gitti. Karaman’da kadınlar her mahalleye bir kadın muhtar adayı çıkması için çalışma başlatmışlar. Ve işe de yaramış. Kadın aday sayısını artırmayı başarmışlar. Onları canı gönülden tebrik ediyorum.

Sözün özü; ben hemcinslerimi, belediye başkanı, muhtar olarak görmek istiyorum. Onların haberlerini yapmak, köşemde onlarla ilgili çokça yazı yazmak istiyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Gülşen Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR