Büşra Aksakbağı Ay

Büşra Aksakbağı Ay

Hanzala Yüzünü Ne Zaman Dönecek?

Hanzala Yüzünü Ne Zaman Dönecek?

 

busra-aksakbagi-3.jpg

Hanzala..

Hanzala, karikatür sanatçısı ve adı Filistin davası ile özdeşleşmiş olan Devrimci çizer Naci Salim El Ali’nin tiplemesi olan Filistinli bir kız çocuğu idi.

İsrail, çocukların attığı sapan taşları kadar zarar veren bu çizgi karakterin çizerini ortadan kaldırmakta buldu çözümü. Ve Londra’da bir cadde de şehit ettiler kanı ile Filistin’i çizen sanatçı Naci Ali’yi.. Mekanı cennet olsun..

Ama hesap edemedikleri bir şey vardı..

İsrail bayrağını taşlayan her Filistinli çocuk bir Hanzala’dır...Çünkü ancak Hanzala olmak korkaklıktan geri adım attırabilir ve göbekli Yahudilere teslim olmaktan koruyabilir kendilerini..

Filistinli çocuklar Hanzala’dır. Onların hayatında yokluk, yoksulluk, sürekli genişleyen işgalci yerleşimleriyle daralan yaşam alanları, kontrol noktaları, bombardımanlar ve silah sesleri vardır. Yalınayaktırlar, yırtık pırtıktırlar, ama çok güzel çocuklardır.

Hanzala, sırtını dönüp dünyanın Filistin’e olan sessizliğini protesto etmeye başlayalı 48 yıl oldu..

Hanzala, çizeri Naci Ali’nin Filistin’den sürüldüğü yaşta,hala 10 yaşında ve hâlâ sırtı dönük.Hanzala'nın büyümesinin ve yüzünü dönmesinin tek koşulu ise Filistin'e dönebilmesi..

Bir çocuğun suratımıza bakmayı reddetmesi yabana atılacak bir yenilgi sayılmaz.

Hanzala’nınbir gün şöyle dediği duyuldu; ‘Yüzümü göstermem kâfirlere, çünkü onlar beni yüzümden vurdular. Yüzümü göstermem Müslümanlara, çünkü bakmaktan utanırlar.”

*

Bundan tam 7 yıl önce 31 Mayıs 2010’daFilistin’e ve Hanzala’ya sessiz kalmayan, İsrail ablukasında olan Gazze’ye yardım götürmek isteyenleri de şehit etti katil Siyonistler.

Mavi Marmara.

‘Rotamız Filistin, yükümüz İnsani yardım’ demişti;

6 çocuk babası Siirtli İbrahim Bilgen, dört çocuk babası Ali Haydar Bengi, Gazeteci Cevdet Kılıçlar, Milli Tekvandocu Çetin Topçuoğlu, 2 yaşında ki Melek’in babası Necdet Yıldırım, itfaiyeci Fahri Yaldız, İzmirli Cengiz Songür, Mardinli Cengiz Akyüz ve 19 yaşında mazlumların derdine koşan Furkan Doğan..

Rabbim onlardan razı olsun, mekânlarını cennet etsin.

*

İsrail’in yapmış olduğu duvarlar yıkılacak ve Kudüs özgürlüğüne kavuşacak. İsrail’e yeni bir Selahaddin yetecek.. Kudüs’ün ezanı İsrail’in selası olacak. Küfür kokan sokaklarda Allah-u Ekber diye bağıracağız. Kalbimizi öldüremezler. Kalbimizin yarısı öfke diğer yarısı iman. Diriyiz ve güçlüyüz. İnanıyorsak, üstünüz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Büşra Aksakbağı Ay Arşivi
SON YAZILAR