Harçlıklarıyla 40 yetimin hamiliğini üstlendiler

İHH’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesi kapsamında 40 yetimin hamiliğini üstlenen Mehmet Beğen Ortaokulu diğer okullara örnek oluyor.
Harçlıklarıyla 40 yetimin hamiliğini üstlendiler

İHH İnsani Yardım Vakfı yaptığı çalışmalarla 90 bin yetime hamilik yapıyor. “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” projesiyle ülkemizdeki tüm okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ve Kur’an kursu öğrencilerinin katılabildiği bu kampanyayla bir sınıftaki öğrenciler her ay harçlıklarından biriktirdikleri 100 lira ile yetim kalmış bir çocuğun ihtiyaçlarını yıl boyunca karşılayabiliyor. 2013 yılında başlayan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Eğitim-Bir-Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığının destek verdiği kampanya vesilesiyle 8 bin 848 kurumdaki 1 milyondan fazla iyiliksever öğrenci, 2016 itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendi. Her sınıfın kendi akranı olan bir yetimin ihtiyaçlarını karşıladığı bu kampanya ile dünyanın farklı noktalarına “iyilik köprüleri" kuruluyor. Köprünün bir ucunda yer alan yetim çocuklar bu sayede dışarıdaki tüm tehlikelerden korunarak insani bir yaşam sürme fırsatı bulurken diğer ucundaki yardımsever öğrenciler ise paylaşmayı, bilinçli ve duyarlı olmayı öğreniyor.

MEHMET BEĞEN ORTAOKULU ÖRNEK OLUYOR

Konya’da ise 40 yetimin hamiliğini üstlenen Mehmet Beğen Ortaokulu diğer okullara örnek oluyor. Mehmet Beğen Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Saniye Güler Ekik, İHH tarafından düzenlenen yetim çalışmasıyla ilgili Yeni Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  Ayet ve hadislerle de belirtildiği gibi yetimler konusunda yapılan çalışmaların insanların bu dünyada ve öbür dünyada da mutlu olmasını sağladığını ifade eden Güler Ekik, “Allah verdiği ve sınadığı her şeyle insanın ahiretini çizer, belirler. Bu dünyada yapılan çalışmaların en önemlisinin de yetimler için yapılan çalışmalar olduğuna inanıyorum.  Öğrencilerimiz, idaremiz ve okul aile birliği olarak bu çalışmayı destekliyoruz. İyi niyetlerle yapılan her çalışmanın da yanındayız. Öğrencilerimize bu çalışma aktarıldığı zaman ilgi ve hassasiyetle katılmak istediler” diye konuştu.

YETİMLER ARI TUTULMAMALI

Eğitime tüm insanlık olarak bakılması gerektiğinin altını çizen Ekik, “Yetimi de ayrı tutmamak lazım. O çocukların en çok istediği şey herkes gibi olabilmek. Yani eğitim annesi babası olan veya olmayan herkese eşit şartlarda sunulmalı. Yetim çocuklarımızda aynı şartlara sahip olabilmeleri için maddi veya manevi olarak desteklenmeliler. Yetim çocuklarımıza eğitim sistemin içinde adil bir şekilde verilmeli. Çocuklar, madden desteklenmeli ama verilecek olan sevgi ve o yalnız hissettirmeme duygusu onlar açısından çok daha önemli. Bunu Peygamber Efendimizin yaşadığı dönemden de biliyoruz. Bu yüzden İHH’ya çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

YETİMLER EN BÜYÜK İHTİYACI SEVGİ

Yetimlerin sadece barınmaya, yiyeceğe ihtiyaçlarının olmadığını vurgulayan Ekik, “Annem olsaydı, babam olsaydı şunu da yapardım” diye içlerinde ukde kalmayacak şekilde onlara destek olmak, sevgi ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Bu inanılmaz bir görev. 19 yıllık öğretmenim. Çocuklarım olarak kabul ettiğim pek çok öğrencim de gördüğüm şuydu. Onlara üç dört kalem bir defter vererek sorunları çözmüyorsunuz. Onun kendisinde eksik hissettiği tarafı tamamlamak lazım. Sevgi ihtiyacı ile başa çıkmalısınız. Acıma hissi değil kesinlikle, bu insanı yaralayan bir şey. Yanında ve birlikte olduğunuzu göstermelisiniz. Peygamber efendimiz yengesinin vefatının ardından kabri kazılırken içine girdiğinde ağladığını görmüşler. Neden ağladığı sorulduğunda ise yengesinin, yetim olduğu için peygamber efendimizin karnını doyurmadan kendi çocuklarının karnını doyurmadığını söylüyor. Bu çalışma ile bir sünneti de ihya etmiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ