Harekat ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar...

Suriye'de Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan 'Barış Pınarı Harekatı' ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar gelmeye başladı.
Harekat ile ilgili siyasilerden ilk açıklamalar...

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş harekat ile ilgili ''#BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Cenab-ı Allah en kısa sürede zaferler nasib etsin. Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, Allah milletimize zeval vermesin.'' açıklamasında bulundu. 

DEVLET BAHÇELİ: TAM  DESTEK VERİYORUZ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "MHP, harekatın yürekten ve tam destekle arkasındadır" ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ŞENTOP: HEDEF TERÖR KORİDORUNU YOK ETMEK

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ''#BarışPınarıHarekatı başladı. Türkiye’nin hedefi terör koridorunu yok etmek, barış koridorunu tesis etmek. Cenab-ı Hak Mehmetçiğimizin yâr ve yardımcısı olsun.'' ifadelerini kullandı. 


ABDÜLHAMİT GÜL: NE ESARAETE RIZA GÖSTERİR, NE ESARET YAŞATIRIZ

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, ''Ne esarete rıza gösterir, ne esaret yaşatırız. Hiçbir beşeri güç karşısında eğilmeyiz, diz çökmeyiz. Tüm tuzakları milletin duası, Hakk'ın yardımıyla bozduk, yine bozacağız. Huzurumuza ve hukukumuza kastedenlere göz açtırmayacağız.'' dedi. 

FAHRETTİN ALTUN: HUZUR İÇİN, KARDEŞLİK İÇİN...

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ''Şanlı ve Muzaffer Ordumuz; Sınırımızı PKK/YPG ve DEAŞ teröründen temizlemek, Fırat’ın doğusunda barış ve istikrarı sağlamak, bölge halkını terör örgütlerinin zulmünden kurtarmak için #BarışPınarıHarekatı başlamıştır. Allah yâr ve yardımcımız olsun. 

Huzur için, kardeşlik için, ülkemizin sınır güvenliği için, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve siyasi birliği için #BarışPınarıHarekatı hayırlı olsun…'' açıklamasını yaptı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU: RABBİM ŞANLI ORDUMUZU MUZAFFER EYLESİN

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Barış Pınarı Harekatıyla; -Bölge teröristlerden temizlenecek, -Suriye'nin sınır güvenliği ve toprak bütünlüğü teminat altına alınacak, -Göçmenler güvenli bir şekilde evlerine dönebilecek, -Bölgeye barış ve huzur gelecektir. Rabbim şanlı ordumuzu muzaffer eylesin! 

Harekatımız uluslararası hukuk, BM Şartı’nın 51. maddesi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin terörle mücadeleye ilişkin kararları gereğince icra edilmektedir. #BarışPınarıHarekatı" dedi. 

BERAT ALBAYRAK: TÜRK ORDUSU DEVLETİN BEKASI İÇİN SEFERDE

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Tarihi boyunca kazandığı zaferlerle şanını pekiştiren Türk ordusu, bir kez daha milletinin ve devletinin bekası için seferde. Rabbim kahraman Mehmetçiğin yolunu açık etsin, ordumuzu muzaffer kılsın" ifadelerini kullandı. 

MUSTAFA DESTİCİ: TÜM DÜNYA DUYMUŞ OLDU

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin açıklaması şöyle:

Gazamız mübarek olsun. Biz başından itibaren BBP olarak bu harekatın zorunlu, Kıbrıs Barış Harekatı kadar önemli olduğunu ifade etmiştik. Başından beri destekliyoruz zaten. ABD'nin oradaki birliklerini çekmesini bekleniyordu. Bugün-yarın eli kulağındaydı. Harekatın fiilen başlamış olduğunu da bütün dünya duymuş oldu. Türkiye'nin oradaki amacı, hem sınır güvenliğimizi korumak, sınırımızın hemen öbür tarafından bize yönelik tehditleri ortadan kaldırmak; PKK PYD ve DEAŞ'a yönelik bir operasyon bu. Mehmetçiklerimizin muzaffer olacağına inanıyorum.

ÖZGÜR ÖZEL: DUALARIMIZ ASKERLERİMİZLE

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel şunları söyledi:

Her an bekliyorduk. Şu çok barizdi, Trump ile yapılan görüşme ve ardından Trump'ın attığı tweetler; "bana söz verdiler, sınırları geçmeyin" Operasyona ilişkin çok ciddi işaretler veriyordu.

Ve Amerikan askeri varlığının operasyonun yapılacağı yerden çekilmesi bu operasyonun başlamak üzere olduğunu görülüyordu.

Bizim söyleyeceğimiz hiçbir Mehmetçiğimizin ayağına taş değmesin, anneleri evlatlarına kavuşabilsin. Dualarımız askerlerimizle.