"Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası" Konferansı

"Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası" Konferansı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığımız, tekrar sevgili maarif müfettişlerine kavuştu. Bunu da Hasan Ali Yücel Bey'in maarifimize son bir hizmeti olarak, hürmet ve minnetle hatırlıyorum" dedi. 

Avcı, MEB Şura Salonu'nda gerçekleştirilen, "Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası ve Onu Besleyen Kanallar" konulu konferansta, salonda, Hasan Ali Yücel Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin de bulunduğunu belirterek, "Aramıza hoş geldiniz" dedi.

Bakanlığa ilk atandığı günlerde, eğitim denetmenleri ve denetçileriyle  toplantı gerçekleştirdiğini anlatan Avcı, denetçilerin kendisinden tek taleplerinin "müfettiş" unvanlarının geri verilmesi olduğunu aktardı.

Bakan Avcı, geçen yıl Meclis'te, MEB'e ilişkin bir kanun tasarısının görüşüldüğü sırada, müfettişlerin bu talebinin aklına geldiğini ve "Can Yücel ve Hasan Ali Yücel'e bir selam gönderelim" dediğini hatırlattı.

Can Yücel'in "Ben en çok babamı sevdim" şiirinde, "Geldi mi de gidici / Hep, hep acele işi / Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi" mısralarına yer verdiğini anımsatan Bakan Avcı, "Şiiri okudum ve dedim ki; şimdi bunların hatırına, eğitim denetçileri ve denetmenlerin, unvanlarını maarif müfettişine çevirelim. Komisyon bu teklifi oy birliğiyle kabul etti. Genel Kurulda da onay gördü ve bu şekilde Milli Eğitim Bakanlığımız tekrar sevgili maarif müfettişlerine kavuştu. Bunu da Hasan Ali Yücel Bey'in maarifimize son bir hizmeti olarak, hürmet ve minnetle hatırlıyorum" diye konuştu.

Beykent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar'ın, Hasan Ali Yücel'in, bilinen ve bilinmeyen hizmetlerini anlatacağını dile getiren Avcı, Sayar'a teşekkür etti.

Daha sonra, Prof. Dr.  Sayar, "Hasan Ali Yücel'in Fikri Dünyası ve Onu Besleyen Kanallar" başlıklı bir konuşma yaptı.

Konferansın ardından Bakan Avcı, Sayar'a çiçek ve bir kalem hediye etti.