Hasan Angı'dan Yeni Haber'e seçim değerlendirmesi:“Büyük projeler üreteceğiz”

Yeni dönemde Konya’nın önemli yatırımlar kazanacağını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Büyük projeler yapacağız. Bu projeler her yönüyle bizim insanımızın hayatını kolaylaştırmak üzere ortaya koyulacak” dedi.
Hasan Angı'dan Yeni Haber'e seçim değerlendirmesi:“Büyük projeler üreteceğiz”
Yeni dönemde Konya’nın önemli yatırımlar kazanacağını söyleyen Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Büyük projeler yapacağız. Bu projeler her yönüyle bizim insanımızın hayatını kolaylaştırmak üzere ortaya koyulacak” dedi. Ereğli ve Beyşehir’de alınan sonuçlarla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Angı, gerekli mesajların alındığını belirterek, konu ile ilgili olarak çalışma başlattıklarını ifade etti.
 
hasan-1.jpg
 
AK Parti Konya İl Teşkilatı olarak Yerel Seçimleri başarıyla tamamladıklarını söyleyen İl Başkanı Hasan Angı, “81 il içinde en yukarılarda yerimizi aldık. Büyükşehirler bağlamında 30 büyükşehir içinde açık ara önde bir rekorla Konya’ya seçimi kazandıran Konyalı seçmenimize teşekkür ediyorum. Milletimizin, adaylarımıza, partimize ve Cumhurbaşkanımıza olan o muhabbetleri bu seçimde de devam etmiştir. Konya önemli bir şehir. Bu şehirde 2019 seçimlerinde de böyle yüksek bir destek gerçekten önemlidir. Başta merkez ilçelerimiz olmak üzere, ilçelerimizin çoğunda oy oranlarımız artmıştır. Genel itibariyle baktığımızda, şuanda itirazlarımızın devam ettiği iki ilçe var. Onların neticeleriyle birlikte de tablo kesinleşmiş olacak” dedi.
 
“BEYŞEHİR’İ MUTLAKA ANALİZ EDİYORUZ”
 
Ereğli ve Beyşehir’de alınan sonuçları yorumlayan Angı, “Milletimizin tercihi bu şekilde gelişti ancak iz sandığa yansıyan seçmen iradesini herhangi bir şekilde geçersiz oy sayılması veya tutanaklarda herhangi bir sıkıntı varsa, bunların giderilmesini talep ediyoruz. Sandığa yansıyan seçmen iradesinin herhangi bir şekilde geçersiz oy sayılması veya maddi hatalarla birleştirme tutanaklarında herhangi bir problem varsa bunların giderilmesini talep ediyoruz. Yani milletimizin tercihi başımızın üzerinde. Gönlümüzden geçen, açık ara oralarda da kazanmaktı. Vatandaşımızın bu noktadaki mesajı böyle ortaya çıktı. Baktığımız zaman Beyşehir’le ilgili meclis üyeliklerinde Cumhur İttifakı’nın aldığı oy oranı yüzde 63, belediye başkanlığında ise yüzde 46.87, arada ciddi bir makas var. Bununla ilgili değerlendirmeleri önümüzdeki günlerde yapacağız. Vatandaş bizden ne bekliyordu, niye böyle bir sonuçla karşı karşıya kaldık. Mutlaka bir analiz gerekiyor. Bir kısmının niçin olduğunu biliyoruz. Beyşehir’de İYİ Parti önce aday çıkarttı, sonra sağlık problemleri bahanesiyle geri çekti. Bağımsız aday destek vermek adına yaptılar bunu. Bu belli. Yani bağımsız aday, bizim adayımızdan çok üstün nitelikleri olan, büyük hizmetler yapacak bir isim olsa anlaşılır tarafı olur. Geçmişte görev yapmış, yaş kemale ermiş, hakkında bir sürü söylentilerin olduğu bir süreç yaşadık. Orada AK Parti karşıtlığı bir birleşmeye gittiler. Dediğim gibi, meclis üyeliklerinde insanlarımız büyük desteğini devam ettirdi” şeklinde konuştu.
 
“SEÇİM İŞLERİ BAŞKANLIĞIMIZ EREĞLİ’DE ÇALIŞMA BAŞLATTI”
 
Seçim İşleri Başkanlığı’nın Ereğli’de de bir çalışma başlattığını söyleyen Başkan Angı, “Ereğli’de hem CHP’nin hem de İP’in adayları vardı. İP’in aldığı oy oranı çok düşük kaldı. Orada da İP’in desteğinin bağımsız aday gittiği görülüyor. Orada bir değişime gidilmişti, bizim arkadaşımız yeni bir isimdi. Bununla ilgili vatandaşımıza demek ki adayımızı tam tanıtamamışız. Bağımsız aday daha önce belediye başkanlığı yapmış, halkın tanıdığı bir isimdi. Ama 2014 seçimlerini de kaybederek çıkmış biriydi. 2014’te AK Parti aşağı yukarı aynı oy oranlarını almış ve sandıktan başarıyla çıkmıştı. Ereğli’de de arkadaşlarımız bütün sandıkları yeniden gözden geçiriyorlar. Seçim işleri başkanlığımız organizasyonu yürütüyor. Geçersiz sayılan oylar ve birleştirme tutanaklarındaki maddi hataların yeniden değerlendirilmesi hususunda çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
 
“YENİ DÖNEMDE HÜKÜMETİMİZDEN BÜYÜK DESTEK ALACAĞIZ”
 
Konya’nın AK Parti belediyeciliğini bilen bir şehir olduğuna vurgu yapan Angı, “Bugüne kadar, gerek ilçelerimizde gerekse de Büyükşehir Belediyemizde AK Parti Belediyeciliği başarıyla süreç yönetti. Yeni dönemde daha yeni bir bakışla, Gönül Belediyeciliği diye başladığımız bu yolda, bu tecrübelerle çok daha güzel projeleri hayata geçireceğiz. Başkanlarımız, hayatın her alanına ait; sadece fiziki ya da sosyal belediyecilik değil, daha ötesindeki dokunuşlarla şehrin yeni dönemini yönetecekler. Başta Büyükşehir Belediye başkanımız olmak üzere, seçilen tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Başarılı bir beş yıl umut ediyorum. Uyumlu bir ekip oluşmuş görünüyor. İlçelerle büyükşehirler ne kadar uyumluysa aynı hedefe yol almak daha kolaylaşıyor. Bu dönem hükümetimizin büyük desteklerini de alacağımızı düşünüyorum. Büyük projeler yapacağız. Bu projeler her yönüyle bizim insanımızın hayatını kolaylaştırmak üzere ortaya koyulacak” dedi.
 
“RANTA YER YOK”
 
Yerel yönetimler olarak projelere rant bakış açısıyla yaklaşmadıklarını belirten Angı, “Yeni dönemde, ekonomik olarak, kırsal kalkınma projeleriyle, insanların doğdukları topraklarda doymalarını sağlamak amacıyla projeler yapılacak. Ulaşım anlamında, yeni akslar, demiryolu projeleri, çevre yolu projeleri, ana ve ara yol projeleri uygulamaya geçecek. Tarımsal olarak, sulama projelerimiz çok büyük rakamlı. Bunlar hayata geçtiği için insanlarımızın teveccühünü kazandık. 40 yıl konuşulan Mavi Tünel Projesi’ne kimse kazma vuramamıştı. Biz hizmet ürettik. Baktığımız zaman, kamu kurumlarıyla yerel yönetimlerin iş birliği büyük katkılar sunuyor. Mesela Adliye Sarayı’nın olduğu bölge ranta açılmadı, hala devam eden projeler var orada. Konya’nın tarihten bugüne taşınması gereken değerleri var. Kültür varlıklarının ortaya çıkarılması gerekiyor. Selçuklu’ya başkentlik yapmış bir şehir olarak büyüklerimizi anlatmamız gerekiyor. Bu şehrin manevi mimarlarını anlatmamız gerekiyor.
Ağır Bakım’ın olduğu bölgedeki projeye, Hava Hastanesi bölgesindeki projeye, burada değerli bir arsa var, burayı satalım bakış açısıyla yaklaşmadık. Milletimize hizmet üretmek asıl gayemiz. Şehrimiz güzelleşecek, nefes alacak. Bu hizmetlere vesile olanlara milletimizin dua edeceğini düşünüyorum. Sokak hayvanlarından tutun da, ağaçlara kadar, şehrimizin en genç kuşağından en yaşlı ismine kadar herkes bu projelerde kendine yer bulacak. Şehircilik adına eğer biz bu kaygıları düşünmesek, burada ne kadarlık bir kıymet üretilir kaygısıyla yaklaşırdık. Geçmişte yapılmış hataları, bugün ulaşım aksında, Dr. Hulusi Baybal Caddesi’nde bu millet hergün yaşıyor. Buna sebep olanları da hergün yadediyor” şeklinde konuştu.
 
“KONYA’DA SÜREÇ HUZUR İÇİNDE GEÇTİ”
 
Yerel seçimlerde alınan sonuçlardan dolayı teşekkürlerini ileten Başkan Angı, “Öncelikle şehrimizin insanlarına teşekkür ediyorum. Sandıklarda gereğini yaptılar, Allah onlardan razı olsun. Bu şehri yönetenlere teşekkür ediyorum, seçimlerimiz huzur içinde gerçekleşti. Seçim çalışmalarında sahada bize destek veren Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya, Bakanlarımız Murat Kurum, Fahrettin Koca ve Süleyman Soylu’ya, milletvekillerimize, ne program yazmışsak harfiyen ona uyan şu anki başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığını yürüten Osman Nail Kavruk kardeşim başta olmak üzere tüm SKM üyelerine, merkezdeki ve tüm ilçelerimizdeki ana kademelerimize, kadın kollarımıza ve gençlik kollarımıza, mahalle temsilcilerimize, bize gönül vermiş adsız kahramanlara teşekkür ediyorum. Sandıklarda sabahın erken saatinden gece yarılarına kadar ıslak imzayla tutanağı almadan dönmeyeceğim diyen ve seçim kurullarında gece 4’lerde uyuklayan il koordinatöründen, ilçe koordinatörlerine kadar hepsine teşekkür ediyorum. Bir şehrin güzelliğini yaşadık. Partiler olabildiğince birbirine saygılı olmaya çalıştı. Çevreci bir kampanya dönemiydi, şehri çok kirletmedik. Bazı arkadaşlarımız eski alışkanlıklarından kurtulamıyor, onlara da dua ediyoruz inşallah. Güzel bir seçimdi, herkesten Allah razı olsun. Cumhurbaşkanımızın şahsında, Genel Merkezdeki tüm parti başkanlarımıza, tüm Bakanlarımıza kamu çalışanlarımıza teşekkür ediyoruz. Valimize, kaymakamlarımıza, kolluk kuvvetlerimize, basınımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
hasan-ic.jpg
SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ