Hastalığının reçetesi yüzme sporu oldu

Doğuştan hafif düzeyde gelişim geriliği ve hiperaktivite rahatsızlığı olan Ahmet Mintaz, INAS Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya alarak, 2018 Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.
Hastalığının reçetesi yüzme sporu oldu

Sakarya'da doğuştan hafif düzeyde gelişim geriliği ve hiperaktivite rahatsızlığı olan 15 yaşındaki milli yüzücü Ahmet Mintaz, özel sporcuların yarıştığı dallarda Türkiye'de ilk Avrupa şampiyonluğunu getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hastalıklarıyla doğumunda tanışan ve uzun süre ağır ilaçlar kullanmak zorunda kalan genç sporcu, 8-14 Haziran'da İtalya'nın Cenova kentinde düzenlenen Özel Sporcular (INAS) Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya alarak, özel sporcular erkeklerde Türkiye'ye ilk Avrupa şampiyonluğunu kazandırdı.

10 ülkeden 100 sporcunun katılımıyla düzenlenen şampiyonada, 50 metrede sırtüstünde altın madalyanın sahibi olan ve bu başarıyla 2018 Dünya Şampiyonası'nda katılmaya hak kazanan Ahmet Mintaz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na katılıp Türk bayrağını göndere çektirmek istiyor.

"İstiklal Marşı'nı okutup geleceğim"

Annesinin kendisine birçok spor dalını önerdiğini ancak hepsinden sıkıldığını dile getiren milli sporcu, en son yüzmede karar kıldığını belirtti.

Ahmet Mintaz, geçen ay İtalya'da düzenlenen şampiyonada altın madalyakazandığını aktararak, "Başarımı Sinan hocama borçluyum, 9 senelik emeğini aldım. Rakiplerim benden büyüktü ama Allah'a şükürler olsun hepsini geçtim. Şimdiki hedefim 2018 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak. 2020 Tokyo Olimpiyatları'na da katılmak istiyorum. İnşallah Türkiye'yi temsil edeceğim, bayrağı göndere çektireceğim ve İstiklal Marşı'nı okutup geleceğim." dedi. 

"Şimdi tek hedefimiz Tokyo"

Ahmet Mintaz'ın antrenörü ve Sakarya Altınkulaç Yüzme Kulübü Eğitmeni Sinan Ölüş, 9 yıldır genç sporcunun antrenörlüğünü yaptığını söyledi.

Öncelikle hedeflerinin, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları olduğunu fakat çok küçük farklarla oyunlara katılma fırsatını kaçırdıklarını anlatan Ölüş, şöyle konuştu:

"Hedeflerimizden vazgeçmiyoruz, şimdi tek hedefimiz 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları. Katılacağımıza yürekten inanıyoruz. Ben bu şekilde çalışarak Ahmet'in 2020'de yer alacağını, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum. Ahmet, Dünya Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Orada, tabii ki yaşça büyük sporcularla yarışmak zorunda çünkü bu dalda yaş ayrımı yok. Sonuç olarak kim olursa olsun başarılı olacağımıza inanıyorum."