Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Adana'nın Kozan ilçesinde yüksek tansiyon nedeniyle felç geçiren 60 yaşındaki bir hasta, çarşafla taşınarak getirildiği hastanede 1,5 aylık bir tedavisinin ardından ayağa kalkıp yürüyerek çıktı.
Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Yüksek tansiyon hastalığı nedeniyle uzun süre hareket edemeyen ve vücudunun büyük bölümünde hareket kabiliyetini kaybeden 60 yaşındaki Mustafa Arık, Kozan Devlet Hastanesi'ndeki 1,5 aylık fizik tedavisinin ardından çarşafla taşınarak geldiği hastane koridorlarından yürüyerek çıktı.

Fizik tedavi bölümüne eşi Münevver Arık ile birlikte dört kişi tarafından çarşafla taşınarak getirilen ve bir buçuk ay boyunca eşinin ve fizyoterapistlerin desteği ile uzun bir tedavi sürecinden geçen hasta Mustafa Arık, tedaviye olumlu cevap verdi. Hastaneye ilk geldiğinde konuşma yetisini bile kullanamayan Arık, tedavisinin ardından hastaneden kendi başına yürüyerek ayrıldı.

Mustafa Arık; "Felç geçirdim. Hiç yürüyemiyordum. Daha sonra Kozan Devlet Hastanesi'ne geldim. Arkadaşlar sağ olsun bizi kabul ettiler. Şuan yürüyorum, konuşuyorum. Her şeyi dört dörtlük yaptılar. Allah razı olsun personel ve müdürlerimizden" dedi.

Mustafa Avcı'nın eşi Münevver Arık da, "Eşim yüksek tansiyondan dolayı felç geçirmişti. Beyin kanaması oldu. Üç hafta yoğun bakımda yattı. Sağ tarafta hareket yoktu. Eli ayağı tutmuyordu, konuşmaları tam anlaşılmıyordu. Bir buçuk ay kadar altını bezledim. Üç hafta başka hastaneye getirdik. Orası kapanınca devlet hastanesine geldik. Bir buçuk ayda devlette tedavi gördü. Kucağımızda çarşafla getiriyorduk. Şimdi artık yürüyor, lavabosuna gidiyor, yürüyüşe gidiyor" diye konuştu.

Mustafa Arık'ı tedavi eden Fizyoterapist Emre Ögüt ise tedavi süresinde aileyle sıkı bir işbirliği uygulayarak başarıya ulaştıklarını belirterek, "Hastamıza iki aylık tedavi programı uygulandı ama biz iki aylığı on beşer günlere böldük. Altmış seanslık programımızı on beşer seanslar olarak toplamda altı aylık bir tedavi yaptık. Bu altı aylık seansta kendisine bol bol ev ödevleri verdik. Aile ile işbirliğinde sıkı bir tedavi uyguladık. İlk geldiğinde fres bir hastaydı bir tarafı tutamayan ve oturma dengesi yoktu baş ve boyun hareketi bile yoktu. Şuanki hali ise normal, kendisi bağımsız bir şekilde yürüyebilecek bir halde. Belki biri ki engeli olabilir. İlk geldiğinde çarşafla taşınan bir hastaydı. Şuan buradan yürüyerek çıkıyor. Tabii bu multi disiplinle çalışmanın bir örneği. Kozan Devlet Hastanemizdeki bütün personellerimizin iş birliği halinde olmaları, doktorlarımızdan tutun sağlık memurlarımızdan temizlik işçilerine kadar hepsinin disiplin içinde olmalarından dolayı hastalarımız bu şekilde iyi oluyorlar" dedi.

Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Hastaneye çarşafla taşınarak geldi, yürüyerek çıktı

Kaynak: