Hatay'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Hatay'da 2 terörist etkisiz hale getirilirken, Hakkari, Şırnak, Muş, Diyarbakır ve Adıyaman'da teröristlere ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
Hatay'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden terör operasyonları ve önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, dün Hatay'ın Hassa ilçesinde 2 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi.

Bölgede yapılan aramada 2 el bombası, 20 adet 12,7 milimetre fişek, 140 M-16 piyade tüfeği fişeği, 4 M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir termal silah dürbünü, bir gece görüş dürbünü, bir el telsizi, bir sırt çantası, bir zagros keskin nişancı tüfeği mekanizması ve 2 uyku tulumu ele geçirildi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde ise bir mağara oyuğunda daha önce etkisiz hale getirilmiş 4 terörist cesedi bulundu.

Sığınakta, bir biksi makineli tüfeği, 5 kalaşnikof piyade tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, 14 el bombası, 4 roketatar mühimmatı, 196 biksi makineli tüfeği fişeği, 360 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 20 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak'ta güvenlik güçlerince icra edilen arazi aramasında bulunan 13 el yapımı patlayıcı ile bombalı eylem gerçekleştirmek amacıyla hazırlanmış bomba yüklü bir araç imha edildi. Aramada ayrıca, muhtelif yaşam ve sağlık malzemesi ele geçirildi.

Şırnak Beytüşşebap'ta, güvenlik güçlerince gerçekleştirilen arazi aramasında da 2 el yapımı patlayıcı imha edildi. Tespit edilen bir sığınakta, bir roketatar sevk fişeği, 104 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 900 metre kablo, 34 büyük boy pil, 3 çift ayakkabı ve yarım bidon yağ bulundu.

Muş'un Varto ilçesinde, güvenlik güçlerince arazi aramasında tespit edilen 11 el yapımı patlayıcı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan çok sayıda malzeme imha edildi.

Diyarbakır Silvan'da tespit edilen bir sığınakta çok miktarda giyim malzemesi ve erzak ele geçirildi.

Bitlis Tatvan'da bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

Adıyaman'da güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda, bir M-16 piyade tüfeği, bir M-16 piyade tüfeği şarjörü, bir telsiz, 4 adet 18 kilogramlık tüp, bir adet 5 kilogramlık tüp ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.