Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

İlk olarak Atatürk anıtında çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü...
Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

İlk olarak Atatürk anıtında çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan tarafından anıta çelenk sunuldu. Çelenk töreninin ardından Hatay Valiliği'nde düzenlenen törene geçildi.

Hatay Valisi Erdal Ata, makamını Antakya İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Zeynep Sena Gür'e devretti.

Valilik koltuğuna temsili olarak oturan Gür, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladı.

Hatay Valisi Erdal Ata, yeni valinin göreve başladığını kaydederek, "Bir millet çocuklarına ne kadar önem verirse, onları ne kadar iyi yetiştirirse yarınlara da o derece güvenli bakabilir. Atatürk sizleri çok sevdiği için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümünü de sizlere bayram olarak armağan etmiş" dedi.

Daha sonra Osman Ötken Anadolu Lisesi önünden başlayarak yürüyen öğrenciler Atatürk Caddesi'nde çeşitli gösteriler sundu.

İskenderun'daki kutlamalar

İskenderun Atatürk Anıt Alanı'nda düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemine ilişkin kısa bir konuşma yapan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, çocukların tarihi mirası koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilmesinde büyüklere de görevler düştüğünü belirterek, "Atatürk'ü ve bizlere emanet ettiği büyük eseri sonsuza kadar yaşatma hususundaki kararlılığımızı, nedenleriyle birlikte çocuklarımıza anlatmalıyız. Öğretmeliyiz ki, gelecek kuşaklar uyanık, kararlı, cesaretli ve bilinçli olabilsinler. Tarihi mirasımızı koruma ve kollama konusundaki ödevlerini yerine getirebilsinler" dedi.

Öğrencilerin günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okumasının ardından anıt alanındaki tören, İskenderun 5 Temmuz İlkokulu ve Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin okudukları şiirlerle son buldu.

Törene, İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG Yarbay Çağın Taşkın'da katıldı.

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

Hatay’da 23 Nisan kutlamaları

İHA