Hava Harp Okulu öğrencilerinin polisle çatıştığı ortaya çıktı

Darbe girişiminin olduğu gece Yalova'da kamp halinde olan Hava Harp Okulu öğrencilerinin verilen emir üzerine silahlarıyla birlikte İstanbul'a geldikleri ve Tuzla Orhanlı gişelerde polisle çatıştıkları ortaya çıktı.
Hava Harp Okulu öğrencilerinin polisle çatıştığı ortaya çıktı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin verilen emir üzerine tam teçhizatlı olarak İstanbul'a geldikleri ve polisle çatıştıkları öğrenildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu gece Yalova'da kamp yapan Hava Harp Okulu öğrencilerinin tam teçhizatlı olarak İstanbul'a gelmelerinin emredildiği, bunun üzerine ihbarı alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, Tuzla Orhanlı gişeler ve TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı'nda gerekli önlemleri aldığı belirtildi.

Gece 01.10'da TEM Otoyolu Mehmetçik Vakfı ve Tuzla Orhanlı gişelerde konuşlanan polis ekibi, İstanbul'a gelen öğrencileri gözaltına almak istedi. Teslim olmak istemeyen öğrenciler ile emniyet güçleri arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir polis memuru ve 5 vatandaş şehit oldu. Çatışmada, öğrencilerin başında bulunan bir darbeci teğmen öldürülürken, 13 polis ile 23 vatandaşın da yaralandığı öğrenildi.

Bu arada çıkan çatışma sonrasında 200'ün üzerinde askeri öğrenci ile aralarında subay ve astsubayların da bulunduğu askeri personelin yakalandığı, silahlarla birlikte 10 binin üzerinde de merminin ele geçirildiği belirtildi.