Hava Kompresörlerinin Temel Türleri

Hava Kompresörlerinin Temel Türleri

Hava gücü kullanan makineler, tasarım, boyut, fonksiyonel yetenekler ve fiyat bakımından farklılık göstermektedir. Pazardaki ihtiyaç ve tercihleri ​​ele alarak farklı uygulamalar için geliştirilmiş türleri; pistonlu kompresör, vidalı kompresörler, santrifüj (turbo) kompresörler olarak temel türleri dışında pek çok özelliğe göre gruplandırılır. Ancak burada en popüler tipler ele alınacaktır.

Taşınabilir Tek Kademeli Kompresör Türleri: Sık kullanım için hava kompresörü istiyorsanız, taşınabilir tek adımlı tipler mükemmel seçimdir. En yaygın kullanılan tek kademeli portatif kompresörler modelleridir. Daha güçlü motorlara ve geliştirilmiş kompresör pompalarına sahiptirler ve bu pompalar diğer türden daha pahalı hale getirir. En iyi markalar, kolay manevra kabiliyeti için büyük tekerleklerle donatılmalıdır. Tekerlekler ayrıca titreşimleri emer, sarsıntı ve darbeyi azaltır.

Çift Kademeli Hava Kompresörleri: Sık kullanmayacak olanlar için idealdir. Bu tipin en önemli avantajı, hava depolamaya yetecek kadar yer sunmasıdır. Çift modelleri, özellikle mobilya sanayi, mimari tasarımlar gibi alanlar için harika modellerdir. Elektrikli ve gazlı güç arasında seçim yapabilirsiniz. Taşınabilirlik nedeniyle elektrikli markalar daha elverişlidir ve bu nedenle iş yerleri ve diğer ağır iş uygulamaları için uygundur.

Vidalı kompresörler ve pistonlu kompresörler dışında, kamyona monte edilebilen ya da el arabası tipi tekerlekli kompresörler gibi (ağır işler için) en yaygın hava kompresör tipleridir. Düşünmek isteyebileceğiniz diğer tipler arasında, DC voltaj sistemine bağlı DC kompresörler, el sanatları ve hobi insanlar için tasarlanmış Hot Dog kompresörleri, yoğun uygulamalar için santrifüjlü kompresörler de mevcuttur. İhtiyaçlarınızı göz önünde bulunduran ve uygun olduğuna inandığınız hava kompresör türünde karar kılmanız önerilir.