Hava yolu şirketleri bayramda ek seferler yapacak

Bazı hava yolu şirketleri, Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek yolcu yoğunluğu nedeniyle ek seferler düzenledi.
Hava yolu şirketleri bayramda ek seferler yapacak

Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı tatili süresince yaşanacak yoğunluğu iç hatta 50 ek seferle aşmayı planlıyor. Milli hava yolu şirketi, Antalya'ya 17, Bodrum'a 13, Dalaman'a 10, Ordu-Giresun'a 1 ve Trabzon'a 9 ek seferi yolcuların hizmetine sundu.

THY ayrıca, 9-10-11-12 Eylül'de İstanbul ve Ankara çıkışlı, 15-16-17-18 Eylül'de ise İstanbul varışlı seferlerde yolcu trafiğinin artacağını öngördüklerini bildirdi.

Pegasus Hava Yolları ise Kurban Bayramı dönemi boyunca uçuşlarına gelen yüksek talebi karşılayabilmek için çeşitli iç hatta ve KKTC'ye 96 ek sefer düzenleyecek. Şirket, 8-29 Eylül'de İzmir, Adana, Ankara, Antalya, Bodrum, Dalaman, Diyarbakır, Elazığ, Ercan, Hatay, İstanbul Sabiha Gökçen, İzmir, Kayseri, Mardin, Ordu-Giresun, Samsun Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon çıkışlı-varışlı uçuşlarına yeni seferler ekleyecek.

Onur Air, bayram tatilinde Adana, Antalya, Bodrum, Trabzon ve Kıbrıs hatlarında ek sefer düzenleyecek. Filosundaki geniş gövdeli uçaklarla uçuşlarını yapmayı planlayan şirketin iç hatlarda Adana, Antalya, Bodrum, İzmir ve Trabzon, dış hatlarda Amsterdam, Berlin, Düsseldorf, Paris, Viyana ve KKTC seferlerinin yoğun talep gördüğü öğrenildi.

Atlasglobal Havayolları'nın da bayram tatili süresince 22 ek sefer planlandığı belirtildi.

Havalimanında bayram yoğunluğu

Öte yandan Kurban Bayramı tatili dolayısıyla, Atatürk Havalimanı Dış ve İç Hatlar terminallerinde gün boyu yoğunluk yaşandı. Hava yolu şirketlerinin bilet alma ve rezervasyon işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda zaman zaman sıra oluştu. Öğleden sonra ise terminallerdeki yoğunluğun azaldığı görüldü.