Havadan, karadan seferber oldular!

11 gündür aranan Ağrılı küçük Leyla'dan sonra şimdi de 8 yaşındaki Eylül'den 3 gündür haber alınamıyor
Havadan, karadan seferber oldular!

Ankara Polatlı'da geçen cuma evinin önünde oynarken kaybolan 8 yaşındaki Eylül'ü arama-kurtarma çalışmaları İl Jandarma Komutanlığı, emniyet güçleri, Ankara İl AFAD ekipleri ve gönüllü vatandaşlardan oluşan yaklaşık 300 kişilik ekip tarafından sürdürülüyor.

3 gündür haber alınamayan Eylül'ü bulmak için bölgeye iz takip köpek timi ile iki koku köpeği gönderilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İnsanlı Keşif Uçağı'yla arama-kurtarma çalışmalarına destek veriliyor. Güvenlik güçleriyle birlikte arama çalışmalarına katılan baba İbrahim Yağlıkara'nın kuzeni Cihat Yağlıkara ise yaptığı açıklamada, "Hem karadan hem de havadan bulma çalışmaları devam ediyor. Devlet tüm olanaklarını seferber etti. İnşallah sağ salim Eylül'e kavuşuruz" dedi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde oynamak için çıktığı mahallede kaybolan 8 yaşındaki Eylül'ü arama-kurtarma çalışmaları dün de devam etti. Küçük Eylül'ün kaybolmadan önce bulunduğu Uzunbeyli köyünü didik didik arayan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede geniş kapsamlı çalışmalarını sürdürdü. Komutanlığa bağlı asayiş ile komando timinin de aralarında bulunduğu 162 komutanlık personeli ile emniyet güçleri, Ankara İl AFAD ekipleri ve gönüllülerden oluşan toplam 300 kişilik ekip bölgede arama-kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

2-301.jpeg

Geçen cumadan bu yana kendisinden haber alınamayan Eylül için iz takip köpek timleri tarafından da arama çalışmalarına destek verildiği belirtilirken, iki koku köpeğinin de bölgeye gönderildiği bildirildi.

DRONE VE PARAŞÜTLÜ DESTEK

Eylül'ü bulmak için yapılan çalışmalara havadan da drone ve paraşüt desteği sağlandığı kaydedilirken, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı İnsanlı Keşif Uçağı'nın bölgede olduğu öğrenildi. Arama-kurtarma çalışmalarına katılan baba Halil İbrahim Yağlıkara'nın kuzeni Cihat Yağlıkara ise Milliyet'e yaptığı açıklamada, "Devletimiz sağ olsun bütün imkânlarını seferber ediyor. Beklemekten başka çaremiz kalmadı. Hem karadan hem de havadan bulma çalışmaları yapılıyor. Umarım Eylül en kısa zamanda sağ salim bulunur" diye konuştu

VALİ TOPACA: "LABORATUVAR TETKİKLERİNİ YAPTIRIYORUZ" DEMİİŞTİ

Ankara Valisi Ercan Topaca, Polatlı ilçesinde sokakta oynarken kaybolan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın bulunmasına yönelik arama çalışmalarıyla ilgili, "Üzerinde çalışılan birkaç şüpheli var. Tabii çok kesin bir şey olmayınca kimseyi de şüpheli diye zan altında bırakmak istemiyoruz. O konuda teknik olarak bazı analiz, laboratuvar tetkiklerini de yaptırıyoruz. İnşallah oradan sonuca gideceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı

11 GÜN OLDU! MİNİK LEYLA HALA  KAYIP

Ağrı'da kaybolduğu Ramazan Bayramı'nın 1'inci gününden beri haber alınamayan Leyla Aydemir'i (4) arama çalışmaları 11'inci günde de sürdürüldü. Avrupa'nın en iyi arama birliği olarak gösterilen Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri, kadavra arama köpeklerini kullanarak, Leyla'yı bulmaya çalışıyor.