Hayal bile edilemeyen Avrupa Birliği projesi onaylandı

Eskişehir Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 Yılı Erasmus Plus Ana Eylem 2 Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında hazırlanan proje Avrupa Birliğince onaylandı.
Hayal bile edilemeyen Avrupa Birliği projesi onaylandı

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığına sunulan 287 adet proje teklifinden uygunluk kriterlerini taşıyanlar içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki dış uzman tarafından değerlendirilmiş olup, yenilik geliştirmeye yönelik Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar faaliyeti kapsamında 25 adet proje hibe almaya hak kazandı. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de onaylanan bu projeler de yerini alırken, hayali bile edilemeyen proje gerçekleşmiş oldu. Müdürlük personeli Veteriner Hekim Dr. Hatice Olcay tarafından hazırlanan "The Establishment of HACCP Training Modules on Food and Feed Safety İn The Light of European Standards - BestFood (Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Kurulması)" isimli projenin toplam bütçesi 124 bin 740 Euro olarak bildirildi.

Öte yandan proje ortakları, İngiltere, Almanya, Slovakya ülkeleri ve Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi olurken, proje kapsamında 5 adet ülkelerarası toplantı yapılacağı da öğrenildi.

Kaynak: