"Hayal gibi bir sezonu geride bıraktık"

Udoh: - "Hiçbir sezonda bu kadar yorulmamıştım"
"Hayal gibi bir sezonu geride bıraktık"

Spor Toto Basketbol Ligi'nde şampiyon olan Fenerbahçe'de uzun oyuncular Ekpe Udoh ve Jan Vesely, çok iyi bir sezonu geride bıraktıklarını söyledi.

Elde ettikleri başarıyı anlatan Nijerya asıllı ABD'li oyuncu Udoh, hayal gibi bir sezonu geride bıraktıklarını belirtti.

Türkiye'de lig ve kupayı kazandıklarını, THY Avrupa Ligi'nde final oynadıklarını hatırlatan başarılı oyuncu, "Gerçekten harika, hayal gibi bir sezonu geride bıraktık. Sezon başında 9 yeni oyuncumuz vardı. Herkes bir araya gelmenin zor olacağını söylüyordu ama biz hepsinin üstesinden geldik. Çok güzel bir sezonu şampiyonlukla kapattık." diye konuştu.

- "Hiç bu kadar yorulmamıştım"

Bu sezon takımın en fazla süren alan ismi olan Udoh, kariyerinin en yorucu dönemini geçirdiğini aktardı.

Uzun oyuncular Pero Antic ve Vesely'nin uzun süreli sakatlıklarında pota altında alternatifsiz kalan ABD'li oyuncu, "Hiçbir sezonda bu kadar yorulmamıştım. Çok yorucu bir sezon oldu. Maç sayısı çok fazlaydı. Obradovic ile çalışmak da kolay değil. Ancak ben vücuduma iyi baktım ve üstesinden gelmeye çalıştım." ifadelerini kullandı.

Amerikan Basketbol Ligi'ne (NBA) dönmesi gündemde olan Ekpe Udoh, sarı-lacivertli takımdan ayrılıp ayrılmama konusunda henüz bir karar vermediğini dile getirdi.

Fenerbahçeli taraftarların kendisini çok sevdiğini bildiğini anlatan Udoh, "Biraz dinleneceğim ve kafamı toparlamaya çalışacağım. Şu an sadece bunu söyleyebilirim. Taraftarlarla çok iyi bir ilişkim var. Beni çok sevdiklerini biliyorum. Ben de burada vakit geçirmekten çok mutluyum. Ancak şu an kadar sadece bunu söyleyebilirim." değerlendirmesinde bulundu.

- Vesely: "Rüya gibi bir sezon geçirdik"

Fenerbahçe'nin Çek oyuncusu Jan Vesely de rüya gibi bir sezon geçirdiklerini kaydetti.

Spor Toto Basketbol Ligi şampiyonluğundan dolayı çok mutlu olduğunu vurgulayan Vesely, "Bizim için harika bir sezondu. Rüya gibi bir sezon geçirdik. Sezonun bizim için kilit noktası, takım kimyasının çok iyi oturmasıydı. Herkes birbirine çok iyi uyum sağladı. Ben başarımızı buna bağlıyorum." şeklinde görüş bildirdi.

Sarı-lacivertli taraftarların başarılarında büyük pay sahibi olduğunu dile getiren Çek basketbolcu, şunları ifade etti:

"Taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Burada, Fenerbahçe'nin içinde gerçekleştirilen bütün organizasyonlar için çok teşekkür ediyorum. Tüm tribün organizasyonları çok iyiydi. Maçlarımızda taraftarlarımızın bizimle birlikte hareket etmeleri mükemmeldi."

Udoh gibi gelecek sezon NBA'ye transferi gündemde olan Vesely, kariyerine nerede devam edeceğine ilerleyen günlerde karar vereceğini sözlerine ekledi.