Hayali listeyle 1,7 milyon liralık "sosyal yardım" vurgunu

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli bir taşeron işçinin sosyal yardımlar üzerinden 1,7 milyon lirayı hesabına geçirdiği tespit edildi.
Hayali listeyle 1,7 milyon liralık "sosyal yardım" vurgunu

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli bir taşeron işçinin sosyal yardımlar üzerinden 1,7 milyon lirayı hesabına geçirdiği tespit edildi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konunun tüm yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirilmesi talimatını verirken, söz konusu paranın Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) veya PKK'ya aktarılmış olma ihtimali üzerinde duruluyor.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, Diyarbakır Aile ve Sosyal İl Müdürlüğünde taşeron işçi olarak çalışan Ü.B.K'nin 2014'ten bu yana sosyal yardımlar üzerinden 1,7 milyon lirayı hesabına geçirdiği saptandı. Bu paralarla arazi, gayrimenkul, araba satın aldığı belirlenen ve bakanlık görevlileri tarafından savcılığa teslim edilen işçi ifadesinde suçunu itiraf etti, çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konunun tüm yönleriyle incelenmesi, bu konuda ihmali ve kusuru bulunanların belirlenmesi için inceleme başlatılması talimatını verdi.

FETÖ ve PKK bağlantısı ihtimali inceleniyor

Bakan Kaya'nın talimatıyla görevlendirilen müfettişler incelemelerini sürdürürken, bakanlık ve adli merciler, işçinin 1,7 milyon lirayı hangi yöntemlerle hesabına geçirdiğini ve bu paraları FETÖ veya PKK gibi terör örgütlerine de aktarıp aktarmadığını belirlemek için araştırma başlattı.

İşçinin bu kadar yüksek miktarda bir meblağı sadece kendi hesabına geçirmediği, farklı hesaplara da aktarımda bulunduğu şüphesi üzerinde durulurken, konunun Mali Suçları Araştırma Kurulu'na (MASAK) intikal ettiği öğrenildi.

Hayali listeyle sosyal yardımları cebe indirdi

Konuyla ilgili yapılan ilk incelemelere göre, Ü.B.K. 2014'ten bu yana yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara her ay sağlanan sosyal yardım listesine ek olarak ayrı bir liste hazırladı ve hayali kişiler adına ödeme evrakları düzenledi.

İşçi, banka tarafından, verdiği hesap numarasına aktarılan sosyal yardım paralarını, kendisine ait farklı hesaplara yolladı. İşçinin bu yolla ev, arazi, araba satın aldığı belirlenirken, bir miktar paranın da hala hesabında durduğu tespit edildi.