Hayata dansla tutundu

Ehliyet almak için gittiği trafik müdürlüğünde, polis memurunun kazara patlayan silahından çıkan kurşunla belden aşağısı felç kalan Abdülkadir Ünal, yaşama tekerlekli dansla tutunuyor.
Hayata dansla tutundu

Ehliyet almak için gittiği trafik müdürlüğünde, polis memurunun kazara patlayan silahından çıkan kurşunla belden aşağısı felç kalan Abdülkadir Ünal(42), yaşama tekerlekli dansla tutunuyor.

Erzurum'un Aşkale ilçesinde yaşayan Ünal, askere gitmeden önce ehliyet almak için ilçe karakoluna gitti. Karakolda görevli polis memurunun kazara ateş alan silahından çıkan kursun, Ünal'ın omuriliğine isabet etti.

Yapılan tedavilere ve ameliyatlara rağmen belden aşağısı felç kalan Ünal, engelliler için daha iyi yaşam şartları olduğu için geldiği Antalya'da masa tenisi sporunun ardından, tekerlekli dans ile ilgilenmeye başladı.

Ünal, Tekerlekli Dans Milli Takım antrenörü Şima Elif Umdu'nun yardımlarıyla dans etmeyi öğrendikten sonra katıldığı Avrupa Tekerlekli Sandalye Dans Yarışması'nda, tekli kategoride 5'inci, Cansın Çakan'la birlikte katıldığı karışık kategoride ise 11'inci oldu.

"Toplum içinde olmanın en kolay yolu spor"

Engellilere toplum içinde olmalarını tavsiye eden Ünal, şunları kaydetti:

"Toplum içinde olmanın en kolay yolu spor. Sporla kendini gösterebiliyorsun. Birçok engelli evinden çıkmıyor. Spora da biz teşvik ediyoruz. 'Geleceğiz' diyorlar ama gelmiyorlar veya kısa zamanlı yapıp, arkasını bırakıyorlar. Aramıza katılsınlar istiyoruz. Çünkü Avrupa'daki yarışmaya Türkiye'den sadece iki kişi gittik. Türkiye şampiyonası yaptığımızda sadece 7 çift vardı. Oysa Türkiye'de tekerlekli sandalye kullanan milyonlarca insan var."