Hayatını engelli yüzücü kızına adadı

Hayatını engelli yüzücü kızına adadı

Kahramanmaraşlı Bülent Öztürk, doğuştan iki kolu olmayan 13 yaşındaki milli yüzücü kızının başarısı için herkese örnek olabilecek bir hayat mücadelesi veriyor. 

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi Egemenlik Mahallesi'nde yaşayan Bülent-Hülya Öztürk çiftinin ilk çocukları olan Sevilay, doğuştan kolları olmadan dünyaya geldi. Eğitim çağına geldiğinde mahalledeki okula başlayan ve bu süreçte ailesinden büyük destek gören Sevilay Öztürk, ayaklarıyla yazmaya başladı.

Arkadaşları ve öğretmenlerinin katkısını yakından hisseden Öztürk, 6 yıl önce kendisi gibi iki kolu olmayan milli yüzücü Beytullah Eroğlu ile tanıştıktan sonra onun da yönlendirmesiyle yüzmeye başladı. Son üç yıldır düzenli antrenman yapan Sevilay'ı babası hiç yalnız bırakmadı. Fedakarlığıyla kızının umutlarını yeşerten baba, eşinin rahatsızlığı nedeniyle de evladına kol kanat oldu.

Kızını haftanın 5 günü antrenmana götüren baba Bülent Öztürk, uzun süre işsiz kalmasına rağmen idmanı neredeyse hiç aksatmadı. 

Kısa süre önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde işe başlayan babanın en büyük hedefi ise kızının 2020 yılında düzenlenecek paralimpik olimpiyatlarında yarışabilmesi. Bunun için büyük mücadale veren Bülent Öztürk, kızının başarılı olacağına da yürekten inanıyor. 

Henüz 13 yaşında olmasına  rağmen azmi ve gayretiyle dikkat çeken Sevilay, Türkiye'de düzenlenen bedensel engelliler yüzme şampiyonalarında 3 birincilik ve 2 de ikincilik elde etti. Halen antrenörü eşliğinde çalışmalarına devam eden küçük kızın en büyük hedefi 2 yıl sonra katılacağı dünya şampiyonasından madalya ile dönebilmek.

Sevilay Öztürk, son olarak Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirilen Uluslararası Yüzme Şampiyonasında S5 kategorisinde 50 metre kelebek yüzmede birinci ve 100 metre sırt üstünde ise ikinciliği elde etti.

Baba Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 yıl önce spora başlayan kızının önemli mesafe aldığını söyledi.

Kızının sporla hayata tutunduğunu anlatan Öztürk, şöyle konuştu:

"Yaşamımı kızıma adadım çünkü bu benim görevim. Ölünceye kadar da kendisinin yanında olacağım. Kızımın antrenmanları için işimi bırakmak zorunda kaldım, çok zorluk çektik ama mücadelemizi hiç bırakmadık. Şimdi belediyede işe başladım, bana yardımcı olan büyüklerime teşekkür ediyorum. Kızımın yüzünü güldürebilmek için elimden geleni yapıyorum. İnşallah Sevilay olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek, buna yürekten inanıyorum. Kızımla aramızda çok güzel bir sevgi bağı ve beraberlik var. Başarının da bu sayede geldiğini düşünüyorum."

 Sevilay Öztürk de her şeyiyle yakından ilgilenen babasını kendisini antrenmanlara getirmek içn uzun süre çalışmadığını ifade etti.

Yüzmeye başladığında çok zorlandığını ancak antrenörlerinin desteğiyle başarılı olduğunu anlatan Öztürk, "6 yılda inanılmaz bir yol aldığımı düşünüyorum. Yavaş yavaş uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başladım. Yaşım küçük ve önümde uzun yıllar var, mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim. Babamla çok güzel zaman geçiriyoruz. Beni antrenmanlara getiriyor. Bütün mesaisini benim için harcıyor." diye konuştu.