Hayatını kaybeden Hollandalı sayısı 194

Malezya Havayolları’nın geçen hafta Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında yaşamını yitiren Hollandalı sayısı 194 olarak düzeltildi.
Hayatını kaybeden Hollandalı sayısı 194

Malezya Havayolları’nın geçen hafta Ukrayna'nın Rusya sınırına yakın bölgesinde düşen MH17 sefer sayılı uçağında yaşamını yitiren Hollandalı sayısı 194 olarak düzeltildi.

Dışişleri Bakanlığı, çifte vatandaşlığı bulunan Hollandalı bir kadının Alman pasaportuyla seyahat ettiği için önceki listelerde bu ülke vatandaşı olarak yer aldığını belirterek kazada hayatını kaybeden Hollandalı sayısının 193 değil, 194 olduğunu açıkladı.

Ukrayna’nda geçen hafta perşembe günü düşen Malezya Havayolları’na ait uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 kişilik mürettebattan kurtulan olmamıştı.

Havayolu şirketi daha önce yaptığı açıklamada, ölen yolculardan 44’ünün Malezyalı, 27’sinin Avustralyalı, 12’sinin Endonezyalı, 9’unun İngiliz, 4’ünün Alman, 4’ünün Belçikalı, 3’ünün Filipinli, bir kişinin Kanadalı ve bir kişinin de Yeni Zelandalı olduğunu duyurmuştu.

Bu arada Hollanda vatandaşlarının Ukrayna’daki cenazelerinin taşınması devam ediyor. Cenazeleri taşıyan askeri nakliye uçağının bugün akşam saatlerinde Eindhoven Havaalanı’na inmesi bekleniyor. Havaalanı’nda törenle karşılanacak cenazeler daha sonra teşhis için Hilversum kentindeki Van Oudheusden askeri kışlasına nakledilecek.