Hayır kurumları Azerbaycan'da kurban eti dağıtacak

Türk hayır kurumları, Kurban Bayramı dolayısıyla Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine 3 bin 100 hisselik kurban eti dağıtacak.
Hayır kurumları Azerbaycan'da kurban eti dağıtacak

Türk hayır kurumları, Kurban Bayramı dolayısıyla Azerbaycanlı ihtiyaç sahiplerine 3 bin 100 hisselik kurban eti dağıtacak.

Azerbaycan'da uzun yıllardır faaliyet gösteren Türkiye Diyanet Vakfı ve Türk hayırseverlerin kurduğu Gençliğe Yardım Fonu (GYF) düzenli olarak yaptığı yardım faaliyetlerini Kurban Bayramı'nda da sürdürecek.

Diyanet Vakfı'nın Azerbaycan'daki yardım faaliyetlerini organize eden Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Kamil Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamda, geçen yıl ihtiyaç sahibi 12 bin aileye yaklaşık 28 bin kilo kurban etti dağıttıklarını hatırlattı.

Güneş, bu sene de hem Bakü'de hem de diğer bölgelerde 211'i büyükbaş, 123'ü küçükbaş toplam bin 600 hisse kurban keseceklerini ve ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.

500 hisse kurban kesilecek

GYF Başkanı Ahmet Tecim de bu sene bin 500 hisse kurban keseceklerini söyledi. Tecim, kesilen kurban etlerini her biri yaklaşık 2,5 kiloluk paketlerde Bakü ve diğer illerde ihtiyaç sahiplerine dağıtacaklarını kaydetti. 

Tarım Bakanlığına bağlı Devlet Veterinerlik Hizmeti de bayram boyunca kurban pazarları ve kesimhanelerde denetimlerini sıkılaştıracak.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, bayramın huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için güvenlik tedbirlerini artıracak.