'Hayır Torbası'yla iyilik taşıyorlar

"Hayır Torbası" ismini verdikleri sivil toplum kuruluşu çatısı altında bir araya gelen gönüllüler, Türkiye'de ve dünyanın farklı noktasındaki ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.
'Hayır Torbası'yla iyilik taşıyorlar

Türkiye'de ve dünyanın farklı yerlerinde belirledikleri ihtiyaç sahibi ailelere 2 yıldan beri yardım ulaştıran sivil toplum kuruşulu "Hayır Torbası", 10 kişilik ekiple sürdürdüğü çalışmalarına hız verecek.

Hayır Torbası temsilcisi Tuğba Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ürettikleri bez torbaları satarak gelirini ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdıklarını söyledi.

Türkiye ve dünyadaki mağdur ailelere ulaşmak için yola çıktıklarını anlatan Karakaş, "Bez torbalarımızın tasarımlarını kendi atölyemizde yapıyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız bir mağdur ailemize daha ulaşmak için elinden geleni yapıyor." dedi.

Hayır torbalarının yardımseverlerin desteğiyle boş kalmadığını aktaran Karakaş,"Doğu Türkistan'daki ailelere gıda yardımı, Suriye'ye bir tır un, Sudan'da yetimhanede barınan 170 çocuğa kırtasiye desteği ve Reyhanlı'da 150 çocuğa bayramlık temin edildi. Bundan sonra da çalışmalarımıza hız vererek devam edeceğiz. Durumu zayıf ailelere sağlık alanında da yardımlarımız olacak. Önümüzdeki aylarda Afrika'nın farklı bölgelerinde katarakt ameliyatları yaptıracağız. Ayrıca İstanbul'da ağaç dikeceğiz."diye konuştu.