Hayri İnönü: 'Sarıgül gelip istifa baskısı yaptı'

Hayri İnönü, "Tehdit üzerine ABD'ye çocuklarımı görmeye gittiğimde Sarıgül de gelip istifa baskısı yaptı" dedi.
Hayri İnönü: 'Sarıgül gelip istifa baskısı yaptı'


Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün Mustafa Sarıgül tarafından başkanlıktan istifa etmek istemeyince ölümle tehdit edildiği iddiasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde flaş bir gelişme yaşandı. 
 
Hayri İnönü geçtiğimiz günlerde savcıya ikinci kez gitti ve "daha önce üzerimde baskı olduğu için açıklamaktan çekindiğim olayları anlatmak istiyorum" dedi. Mustafa Sarıgül'ün Ankara'daki görüşmelerinde "ABD'de mafya tuttuğunu" söylemesinin ardından çocuklarının hayatından endişe ederek bu ülkeye gittiğini söyleyen Hayri İnönü şunları anlattı:
 
"6 Kasım'da gittiğim ABD'de çocuklarımla görüştüm. 8 ya da 9 Kasım 2014 günü Mustafa Sarıgül, cep telefonuma 'Sana sürprizim var ABD'ye geliyorum' şeklinde bir mesaj gönderdi. Ertesi gün de 'Beş dakikalığına görüşelim' diye bulunduğu oteli de belirtmek suretiyle bir mesaj çekti. 10 Kasım'da saat 07.30'da Detroit'teki MGM Grand Detroit Casino'ya gittim. Oteldeki odasında kendisi ile görüştüm. Neden geldiğini sordum. Kendisi istifa meselesini açtı, beklemeden istifa etmemi, buna göre yeni bir dilekçe yazmamı söyledi. Bu sırada Sarıgül daha önce Ankara'da hazırladığım iki istifa dilekçesini çıkarıp önüme koydu. Hemen istifa ettiğime dair yeni bir dilekçe yazıp vermemi istedi."
 
Sarıgül'ün bu sırada telefonu çaldığını belirten İnönü sözlerini şöyle sürdürdü: "Sarıgül, Meclis Başkanımız Bayram Özata ile konuşurken biraz yanımdan uzaklaştı. Bu durumu fırsat bilerek her iki dilekçeyi yan yana koyup cep telefonum ile fotoğraflarını çektim. Bu fotoğraf halen cep telefonumda kayıtlıdır ve fotoğrafı size sunuyorum. Ben burada Sarıgül'e istifa etmeyeceğimi söyledim. Bir şey söylemedi ama hareketlerinden çok sinirlendiği anlaşılıyordu. Oradan ayrıldıktan sonra Şişli Kaymakamı'nı arayarak kendisi ile ilgili yazıları şahsen makama getireceğimi, bunun dışında gelen yazıları dikkate almamasını rica ettim. Çocuklarıma tedirgin olmasınlar diye bu görüşmeden bahsetmedim. Eşimin bile Sarıgül'ün peşimden ABD'ye geldiğinden haberi yoktu. O yüzden önceki ifademde bu konuyu anlatmadım. İlk kez şimdi anlatıyorum. Zaten tedirgindi daha fazla tedirgin olmasını istemedim." 
 
İKİSİNDEN DE ŞİKÂYETÇİ 
 
Emir Sarıgül'den de şikayetçi olduğunu kaydeden Hayri İnönü şunları söyledi: "Türkiye'ye döndüğümde daha önce görevden aldığım müdürlerin görevlerine iade edildiklerini gördüm. Bu işlemi yapan Emir Sarıgül'e böyle bir talimatım olmamıştı. Emir ve bazı meclis üyeleri Özel kalem müdürümü darp da etmişler. Emir'in bana yönelik doğrudan tehdidi ya da fiili bir hareketi olmadı ancak Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket etti. Bununla birlikte 5 Kasım 2014'te Ankara'da olduğum sırada Emir Sarıgül beni aradığında tüm gece Ankara'da olduğunu, beni köşkten izlediklerini söylemişti. Her ikisinde de ayrı ayrı şikayetçiyim." 
 
İnönü'nün avukatı ise savcılıktan müvekkiline ait cep telefonaait HTS kayıtlarının istenilmesini istedi.
 
Sabah