Hayvan katliamı hayvanseverleri ayaklandırdı

Acımasızca öldürülen hayvanların görüntüleri toplumda büyük tepki çekti. Konyalı hayvan severler, hayvanlara yönelik şiddetin durdurulması için Hayvanları Koruma Yasası’nda değişiklikler istedi.
Hayvan katliamı hayvanseverleri ayaklandırdı

Ülke genelinde hayvanlara yönelik şiddet haberlerinin artması hayvan severleri ayaklandırdı. Konya Mevlana Doğayı ve Hayvanları Sevenler Derneği üyeleri, dernek binasında önünde toplanarak konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Ülke genelinde yükselişe geçen sahipsiz hayvanlara yönelik şiddetin üst seviyelere tırmanması ve bunlara yönelik yasaların yetersizliğinden dolayı bugün burada biz hayvan hakları savunucuları toplanmış bulunuyoruz. 2004 yılında çıkarılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yapılması ön görülen değişikliklerde ciddi sakıncalar içeren maddeler bulunmaktadır.” denildi.

“YABAN HAYATI BİTME NOKTASINDA”

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Figen Doğanay tarafından okunan açıklamada, “Yaban hayatını bitme noktasına getiren ve ekolojik felaketlere yol açan avcılık süresiz yasaklanmalıdır. Kaçak avcılıkla mücadele için kolayca edinilen ve kadın, çocuk cinayetleri, soygun, gasp, terör eylemelerinde kullanılan av silahları, diğer ateşli silahlar gibi ağır ruhsat şartlarına bağlanmalıdır. Horoz ve köpek dövüştürenlere, TCK kapsamında ağır cezalar verilmelidir. Bu dövüşler, kumar karşılığı yapılmaktadır. Kaldı ki geleneksel olduğu iddia edilen deve, boğa güreşleri bile kumar amaçlı ve hayvan sahiplerinin birbirlerini vurduğu, dövdüğü kanlı bir sektör haline gelmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

YASADA DEĞİŞİKLİKLER YAPILMALI

Erzincan’da yavru bir kedinin acımasızca öldürülmesi sosyal medyaya yansımış ve toplum tarafından büyük tepki çekmişti. Bu konuya da değinilen açıklamada, “İki aylık ana kuzusu yavru bir kediyi acımasızca işkence yaparak öldüren ve toplumda infiale neden olan kişinin işlediği hunharca suç karşılığında, 2 bin 252 lira idari para cezası uygulanarak serbest bırakılması, toplumda telafisi mümkün olmayan bir tahribat yaratmıştır. İvedi olarak, 5199 sayılı yasada değişiklikler yapılarak, yapılan katliamların ve şiddetin önüne geçilmelidir.” önerisinde bulunuldu.

SALİH KÖPRÜLÜ / YENİ HABER GAZETESİ