'Hazar Denizi'ndeki Rus gemileri Suriye'de 11 hedefe füze fırlattı'

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Hazar Denizi'ndeki 4 Rus gemisinin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen 11 hedefe, 26 füze fırlattığını söyledi.
'Hazar Denizi'ndeki Rus gemileri Suriye'de 11 hedefe füze fırlattı'

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Hazar Denizi'ndeki 4 Rus gemisinin Suriye'de terör örgütü DAEŞ'e ait olduğu ileri sürülen 11 hedefe 26 füze fırlattığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Soçi şehrinde Savunma Bakanı Şoygu'yu kabul ederek, Rusya'nın Suriye'de düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili bilgi aldı. 

Görüşmede Şoygu, 30 Eylül'den bu yana Rusya Hava Kuvvetleri'nin Suriye'de 112 noktayı vurduğunu belirtti. Şoygu, Suriye'deki saldırılara bu sabah Hazar Denizi'ndeki gemilerin de dahil olduğunu aktardı. Şoygu, Hazar Denizi'ndeki 4 Rus gemisinin Suriye'de 11 hedefe 26 füze fırlattığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Suriye'deki hava saldırılarıyla ilgili değerlendirme yapmak için erken olduğunu ancak bugüne kadar yapılan çalışmaları da olumlu olarak değerlendirdiğini ifade ettiği bildirildi.

Putin'den Suriye'de işbirliği mesajı

Putin, Suriye konusunda Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, İran, Irak ve diğer komşu ülkelerle işbirliğinin devam ettirilmesini istedi. 

Putin, "Son Paris ziyaretimde Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ilginç bir fikir vermişti. Buna göre Suriye'de Esed güçleri ile Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) DAEŞ'e karşı güç birliği yapması sağlanabilir. Şu an ÖSO'nun kim olduğunu ve kim tarafından yönetildiğini bilmiyoruz. Ama eğer ÖSO'nun aklı selim muhalefetin silahlı kanadı olduğunu düşünürsek, Esed güçleri ve ÖSO'nun ortak düşman olan DAEŞ ve Nusra cephesine karşı ortak hareket etmesi Suriye'deki politik çözüm için iyi bir başlangıç olabilirdi" dedi. 

Bu büyüklükteki krizlerin politik sorunların çözümüyle son bulması gerektiğini belirten Putin, "Yabancı ortaklarımızla işbirliğimizi devam ettirmeliyiz. Türkiye, ABD, Suudi Arabistan, İran ve Irak ve diğer komşu ülkelerin desteği olmadan bu çalışma yapılamaz" diye konuştu. 

Öte yandan Savunma Bakanı Şoygu, Putin'e sunduğu raporda, Rus savaş uçağının Türk hava sahasını ihlal etmesini ilişkin olarak Türkiye ile iletişime geçtiklerini de ifade etti.