Hazar Gölü, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor

Türkiye'nin en büyük doğal gölleri arasında bulunan Elazığ'daki Hazar Gölü, yaz aylarında sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oldu.
Hazar Gölü, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmıyor

Çevresinde kamu kurum ve kuruluşlarına ait eğitimve dinlenme tesisleri, çok sayıda yazlık ev ve tatil sitesi ile kamp alanları bulunan tektonik göl, yaz boyunca özellikle, sıcaktan bunalan bölge insanının yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Plajlarıyla da Akdeniz ve Ege sahillerini aratmayan gölde, özellikle hafta sonları yoğunluk oluşuyor.

Turistlerin gelmesiyle, Sivrice ilçesinin 4 bin olan nüfusu hafta sonları yaklaşık 20 bine çıkıyor. Bölgede su sporları ve paraşüt gibi etkinlikler de yapılabiliyor.

Gölde 8 yıldır tesis işleten Murat Bahçeci, AA muhabirine, bölgede ciddi yatırımlar yaparak tatilcilere güzel bir tatil imkanı sağladıklarını söyledi.

Burada insanların huzurlu şekilde tatil yaptığını belirten Bahçeci,  tatilcilere daha iyi hizmet verebilmek için yoğun çalıştıklarını ifade etti.

HEM PİKNİK YAPIYORLAR HEM DE…

Tesislerine hafta içi yaklaşık 2 bin kişinin uğradığını, hafta sonu ise bu sayının 5 bine kadar çıktığını dile getiren Bahçeci, Güney Kore ve bazı Arap ülkelerinden gelen yabancı turistlerin, gölü tercih ettiğini anlattı.  Bahçeci, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinden gelen yerli turistlerin de bulunduğunu bildirdi.

Bölgede sağlanan huzur ortamıyla tatilci sayısında artış olduğuna dikkati çeken Bahçeci, "Bölgede Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Batman, Bingöl,  Siirt, Malatya ve Tunceli'den yoğun şekilde göle gelenler var. Bölgemizde hava şartları aşırı derecede sıcak olduğu için insanlar Hazar Gölü'ne gelip hem piknik yapıyor hem de gölün serin suyunda yüzüyor." diye konuştu.

Bahçeci, "Hazar Gölü Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde önemli bir turizm merkezidir. Burası su sporu, kayak sporu, paraşütle atlama gibi etkinliklerle ciddi bir turizm merkezi haline geldi. İnsanlar burada su sporlarını çok rahat yapabilirler. Kayak ve paraşüte insanların yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz. İnsanların gelip burayı görmesini, bu güzelliklerden yararlanmasını istiyoruz." dedi.

Turistlerin yöredeki esnafa da büyük katkısı olduğunu kaydeden Bahçeci, "Temennimiz daha iyi işletmelerin burada hizmet vermesidir. Projeler gerçekleşirse hafta sonları 20 bin olan turist sayısının, günlük 40 bin, yıllık ise bir milyonu bulmaması işten bile değil." ifadelerini kullandı.

"30 SENEDİR SÜREKLİ GELİYORUZ"

Göl kenarında çadır kurup ailesiyle tatil yapan Nurettin Bilgi de  yılın 3 ayını burada geçirdiklerini söyledi.

Çadırda mutlu ve huzurlu şekilde doğal ortamda tatil yaptıklarını dile  getiren Bilgi, "30 senedir sürekli buraya geliyorum. Burası Doğu ve Güneydoğu için bulunmaz bir mekan. Batıda insanlar şemsiyesini açar, güneşin altında oturur ama burada ağaçlar ve buz gibi suyumuz var. Böyle bir yer parayla aransa dahi bulunmaz, dört dörtlük bir yer. Burada doğayla iç içeyiz." şeklinde konuştu.

Diyarbakır'dan tatile gelen Serkan Ergıral, hafta sonunu  değerlendirmek için ailece havası serin olan gölü tercih ettiklerini, çevre  illerdeki vatandaşların da yoğun şekilde buraya geldiğini belirtti.

Zülfikar Kılıç, havası ve suyunun çok güzel olması nedeniyle tatil için gölü tercih ettiklerini, suyun keyfini çıkardıklarını anlattı.

Serkan Acaroğlu ise ailesiyle gölde güzel bir tatil geçirdiklerini kaydederek, "Buraya ikinci gelişim. Göl, bölgede ailece gidilebilecek nadir yerlerden biri. Daha güvenli olması nedeniyle burayı tercih ediyoruz. Bölge şartları itibarıyla çok güzel bir yer." dedi.