Haziranda iki numaraya geleceğiz

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Moldova maçına dair, "Önemli olan kazanmamız. Şimdi bir golle 4'üncü sıradayız. Haziran ayında iki numaraya geleceğimizi umuyorum." dedi.
Haziranda iki numaraya geleceğiz

Türkiye Futbol Direktörü Fatih TerimA Milli Futbol Takımı'nın yarın Moldova ile oynayacağı hazırlık maçının, Eskişehir seyircisiyle milli takımın bütünleşmesi için önemli bir fırsat olacağını söyledi.

Terim, Yeni Eskişehir Stadı'nda futbolcu Çağlar Söyüncü ile düzenlediği basın toplantısında, bir-iki futbolcunun MR'ının çekilmediği için yarınki maç kadrosunun şu anda hazır olmadığını belirterek, Moldova maçının, aday kadroda bulunan yeni yüzlerin performansının denenmesi açısında imkan sağlayacağını bildirdi.

"Haziran ayında iki numaraya geleceğimizi umuyorum"

Terim, "Milli Takım'ın gruptaki şansı nedir?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Diğer takımların maçlarının sonucu ne olursa olsun siz kazandığınız zaman bir anlam taşıyor. Futboldaki şu gerçeği unutmamak lazım, siz kazanacaksınız sonra öbürlerine bakacaksınız. İlk 4 koptu gidiyor. Baktığımızda 8 puanınız var. Bu önemli. İçeride oynayacağımız için hesapları siz de yapıyorsunuzdur. Önemli olan bizim kazanmamız. Kazanmaya devam ettikçe yerimiz yükselecektir. Şimdi bir golle 4'üncü sıradayız. Haziran ayında iki numaraya geleceğimizi umuyorum. Hollanda, İzlanda, Çek Cumhuriyeti maçları arefesindeki durumumuza döndük. O atmosfer bizim için önemli."

"Emre Mor önemli bir yetenek"

Bir gazetecinin "Finlandiya maçında Emre Mor oyuna girdiğinde herkes heyecana kapıldı. Emre Mor'un gelişimi adına neler söyleyeceksiniz?" sorusunu Terim, şöyle yanıtladı:

"Emre Mor'u hepimiz kabul ediyoruz ki önemli bir yetenek. Ancak o da kabul ediyor ki bir takım şeyleri zaman içerisinde değiştirmeli. Borussia Dormund'da son zamanda çok şans almıyor. Biraz zamana ihtiyacı var."

"Altyapılar akrabanın çalışacağı yerler değil"

Terim, "Kulüplerde altyapıya önem verilememesini nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, 17 Yaş Altı Milli Takımı'nın gruptan çıkarak mayıs ayında yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandığını söyledi.

Futbolcunun altyapıdan çıkmasının tesadüf ve şans olmadığına değinen Terim, şunları kaydetti:

"Bu bilinçli çalışmanın, yürekli çalışmanı sonucudur. Türkiye Futbol Federasyonu'nun eğitim departmanı, eğiticilerin eğitimi konusunda birçok hamle yapıyor. Son çıkarttığımız 15 kitabı dağıtıyor, eğitim veriyoruz. Onların sorumlularıyla altyapılarla ilgili konuşuyoruz. Değişik tedbirler almaya çalıyoruz. Yarışma grupları var 21, 19, 17 gibi. Altyapıya gereken önemi veren kulüplere teşekkür ediyorum. Sahası, duşu, soyunma odası olmayan bizde, doktoru olmayan bizde, bazı maçlara ambulansta imtina edenler bile var. Altyapılar akrabanın çalışacağı yerler değil, uzmanlık alanıdır."