HDP'de hedef 52 milletvekili

HDP Mardin Milletvekili Sancar, "Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinin 110 milletvekilinin imzası ile Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasına ilişkin dilekçemizi hazırladık. 52 imzaya daha ihtiyacımız var." dedi.
HDP'de hedef 52 milletvekili

HDP Mardin Milletvekili Mithat Sancar, "Dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliğinin, 110 Anayasa değişikliğinin imzası ile Anayasa Mahkemesi'ne taşınmasına ilişkin dilekçemizi hazırladık. 52 imzaya daha ihtiyacımız var." dedi.

Sancar, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, hakkında dosya bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldıran Anayasa değişikliğiyle ilgili 110 milletvekilinin imzasıyla Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurusu için dilekçe hazırladıklarını söyledi. Sancar, HDP Ağrı Milletvekili Leyla Zana'nın Meclis faaliyetlerine katılamamasından dolayı, HDP olarak 58 imzalarının bulunduğunu belirterek, "Dilekçeyi, Anayasa Mahkemesi'ne verebilmemiz için 52 imzaya daha ihtiyacımız var. Başvuruyu en geç Pazartesi günü yapmamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Sancar, daha önce CHP'li milletvekilleriyle görüşmelerinin olduğunu fakat çağrılarının sadece CHP milletvekillerine değil bütün milletvekillerine olduğunu vurguladı. 

"Bireysel başvuru tartıştığımız bir konu"

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk ise "İleri ki aşamalarda milletvekillerinin bireysel başvuruları da tartıştığımız bir konudur. Umarız bazı zorlayıcı gelişmeler yaşanmaz ve milletvekillerimizin gözaltına alınması ya da tutuklanması gibi yaklaşımlar gösterilmez. Nihayetinde HDP'ye oy vermiş insanların bunun karşısında kesinlikle bir tepki vereceğini görmek gerekiyor." dedi.

Tuğluk, komisyon olarak fezlekeler üzerinde bir çalışma yürüttüklerini ve inceledikleri fezlekelerin büyük çoğunlukla ifade özgürlüğü kapsamında konuşmalar olduğunu savundu.