HDP'li yöneticiler PKK'ya zekat toplarken yakalandı

Manisa'da terör örgütü PKK/KCK'ya fitre ve zekat topladıkları gerekçesiyle HDP yöneticisi iki kişi gözaltına alındı.
HDP'li yöneticiler PKK'ya zekat toplarken yakalandı

Star muhabirinin edindiği bilgiye göre, PKK/KCK Terör Örgütü faaliyetlerinin deşifresine yönelik yapılan çalışmalarla, örgüt üyelerinin özellikle doğu ve güneydoğu illeri nüfusuna kayıtlı vatandaşlardan ramazan ayı boyunca fitre adı altında para topladıkları bu paraları güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmalarda öldürülen terörist ailelerine ve örgüte aktarılacağı yönünde bilgilere ulaşılması üzerine çalışma başlatıldı.

Kent merkezinde yapılan takip sonucu, içerisinde İzzettin Turan ve Murat Biçici'nin bulunduğu 45 UY 604 plakalı araç durduruldu.

Araçta yapılan aramada,  terör örgütü PKK/KCY'ya gönderilmek üzere çoğunluğu güneydoğulu vatandaşlardan ''Fitre ve Zekat'' adı altında toplandığı belirlenen 35.120 lira ile üzerinde 85000-85500 seri numaraları 500 adet  ele geçirildi.

Yakalanan şüphelilerin. HDP içerisinde yönetici konumunda oldukları, haklarında ise Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak, Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet suçlarından yasal işlem  yapılacağı bildirildi.

Bu arada, zanlılardan  Murat Biçici.nin Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma, Kamu Malına Zarar Verme suçlarından kaydının bulunduğu ve yargılamasının ise devam ettiği öğrenildi.