HDP'nin korkunç baraj planı

Bölücü örgüt, her geçen gün halk üzerindeki baskısını artırıyor. Bölge halkını HDP'ye oy vermesi için zorlayan PKK, kırsaldaki komutanlarını acımasız Suriyeli teröristlerle değişterek, gözdağı verdi.
HDP'nin korkunç baraj planı

Barajı geçmek için silah ve tehdide sarılan HDP, halkın üzerinde PKK ile baskı kuruyor. HDP’ye oy verilmesi için Doğu ve Güneydoğu’daki mahallelerde kamp kuran PKK, kırsaldaki sözde komutanlarını değiştirerek buralara acımasız Suriyeli teröristleri yerleştirdi.

Terör örgütü PKK, bölge halkını 7 Haziran seçimleri öncesi silahın gölgesinde sandığa yönlendiriyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör örgütünün seçim öncesi Türkiye sınırları içerisindeki kırsal alan sorumlularını değiştirdiği ortaya çıktı. Suriye kökenli çözüm karşıtı ve şiddet yanlısı örgüt sorumluları getirildi. İstihbarat kaynaklarına göre seçim öncesi Suriye uyruklu sözde komutanları bölgede tutarak baskıların artırılması hedefleniyor.

Mahallelerde örgüt 

PKK'nın üst kadrosu tarafından alınan kararla Türkiye'nin içerisindeki PKK kamp alanlarının sorumlularının değişmesi ardından şehir yapılanması YDG-H'ın da mahalle mahalle sorumluluk alanları oluşturdukları istihbarat raporlarına yansıdı. Diyarbakır, Hakkari, Tunceli ve Şırnak'ın aralarında bulunduğu terör bölgesindeki birçok ilde seçim öncesi YDG-H elemanları tarafından mahalle sorumluları oluşturuldu.

Örgüt mektubu

Kapı kapı dolaşan PKK'nın şehir yapılanması elemanları HDP'ye oy isteyerek "8 Haziran'da partimiz barajı geçememesi halinde görüşürüz" diyerek tehdit ettiği ortaya çıktı. PKK elemanlarının vatandaşların şikayet etmeleri halinde ise hesap sorulacağı tehditleri ettikleri güvenlik güçlerinin raporlarına yansıdı. PKK'lıların baskı yaptıkları kişilere de örgütün mektubunu verdikleri ortaya çıktı.  (Akşam)