Hedefi mercekte üs olmak

Sivas’ta 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyete başlayan ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi’nde yıllık 100 bin mercek üretilecek.
Hedefi mercekte üs olmak

Türkiye’yi dünyada mercek üssü yapma hedefiyle kurulan tesiste, Göktürk uydusunun da merceklerinin üretilme çalışmaları yürütülüyor. Tesisin ilk ihracatı Ürdün’e yapılırken, sırada ise Filipinler var.

Sivas Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metrekare kapalı alanda faaliyet göstermeye başlayan ve yıllık 100 bin merceğin üretileceği ASELSAN Hassas Optik Üretim Tesisi ile Türkiye'nin dünyanın mercek üssü konumuna getirilmesi hedefleniyor. Savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu optiklerin tasarımının, seri üretiminin ve bu optikleri kullanarak özgün ve milli silah nişangahlarının üretiminin gerçekleştirileceği Hassas Optik Üretim Tesisinde, 5 bin metrekare kapalı alanda morötesi, görünür ve yakın kızılötesi bantlar için hassas optik elemanları üretimi yapılıyor. Yıllık 100 bin merceğin üretileceği tesisin, yüksek teknolojinin ve savunma sanayisinin yurt sathına yayılmasına öncülük etmesi bekleniyor. Üniversite sanayi iş birliğini artırmanın hedeflendiği tesis, Ar-Ge faaliyetlerini ise Cumhuriyet Üniversitesi Teknokent yerleşkesindeki 500 metrekarelik Ar-Ge binasında yürütüyor.

osman-yildirim.jpg

İHRACATA BAŞLADI
Tesiste, ASELSAN Akyurt tesislerinde iki yıla yakın süre eğitim gören kişiler istihdam ediliyor. ASELSAN ve Sivas Optik Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ortaklığı ile kurulan ASELSAN Hassas Optik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Yıldırım, yaptığı açıklamada, 28 Mayıs'ta açılan ve üretime başlayan tesisle savunma sanayisi için Sivas'ta da önemli işler yapmak istediklerini aktardı.Hedeflerinin, Sivas'ı mercek üssü yapmak olduğunu dile getiren Yıldırım, “Dolaylı ihracat olarak ilk ürettiklerimizi Ürdün'e gönderdik, şimdi de Filipinler'e göndermek için üretiyoruz. Hem Türkiye'nin dışarıdan karşıladığı ihtiyacını gidermek hem de ihracat yapmak üzere çalışıyoruz” dedi.

Milli piyade tüfeği için dürbün üretti
Milli piyade tüfeği dürbünlerinin deneme üretiminin başarıyla gerçekleştirildiğini de aktaran Yıldırım, “Milli piyade tüfeği dürbünlerinin tüm aparatlarını üretme kabiliyetine sahibiz. Türkiye'de tek yerli firma olarak dürbünleri Sivas'ta üretmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Yıldırım, şöyle devam etti: “Türkiye'yi dünyada mercek üssü yapmak istiyoruz. Göktürk uydusunun da merceğini burada yapmak istiyoruz. Sivas'ta bu potansiyel ve altyapı var. Hem milli ordumuzun ihtiyacını karşılamak hem diğer alanlardaki mercek ihtiyacını karşılamak istiyoruz. Kızıl ötesi, gece görüşü ihtiyaçlarını karşılayıp, aynı zamanda ihracat çalışmalarımız var.”

Kaynak: