'Hedefimiz rejimi Halep'in tümünden atmak'

Suriye Fetih ordusunun saha komutanlarından Binnişi, "Birinci hedefimiz kent üzerindeki kuşatmayı kırmak, ikinci hedefimiz ise rejimi Halep'in tümünden atmaktır'." dedi.
'Hedefimiz rejimi Halep'in tümünden atmak'

Suriyeli muhaliflerin, rejimin kuşatması altındaki bölgelere ulaşmak içinHalep'in güneyinde başlattığı operasyonunun beşinci gününde bir köy ile bir tepenin kontrolünü sağladığı bildirildi.

Fetih Ordusu'nun (Ceyş el-Feth) saha komutanlarından Huzeyfe Binnişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fetih Ordusu'nun, rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerin ablukasını kırmak için başlattığı ve ''Halep kuşatmasını kırma'' adı verilen operasyonunun beşinci gününde kentin güneyindeki Amiriye köyü ile Cemiyet tepesinin kontrolünü rejim güçlerinden aldığını söyledi.

Kentin güneyinde yer alan topçu okulu ile Ramuse bölgesindeki rejim güçlerinin karargah olarak kullandığı binalara tank, doçka ve hafif silahlarla saldırdıklarını belirten Binnişi, rejim güçleriyle güneydeki çatışmalarda üzerinde makineli tüfek bulunan üç araç, bir topla bir füze bataryasını imha ettiklerini aktardı.

"Operasyonlar devam edecek"

Rus ve rejime ait uçakların muhalif bölgeleri havadan bombalamasını engellemek amacıyla uçakların görüş mesafesini karartmak için lastik yaktıklarını vurgulayan Binnişi, şunları kaydetti:

''Bugün kentin güneyinde düzenlediğimiz operasyonla yeni bir aşamaya geldik. Burada öncelikli hedefimiz kent üzerindeki rejim güçlerinin kuşatmasını kırmaktır. Güney bölgesinde Şam yönetiminin bulunduğu yerlere ağır silahlarla saldırarak kaybedilen yeri tekrar almak suretiyle bunlara yeni yerler de ilave ettik. Ramuse bölgesi Esed güçlerinden temizlenene kadar operasyonlarımız devam edecek.''

''Birinci hedefimiz kent üzerindeki kuşatmayı kırmak, ikinci hedefimiz ise rejimi Halep'in tümünden atmaktır.'' diyen Binnişi, Amiriye köyü ve Cemiyet tepeleri çevresinde şiddetli çatışmaların yaşandığını, muhaliflerin, Şam yönetimine bağlı güçlerin olduğu yerlere ağır silahlarla saldırarak büyük zayiatlar verdirdiğini kaydetti.

Fetih Ordusu, Halep'in güneyinde gerçekleştirdiği operasyonlarda şimdiye kadar 3 köy, 4 tepe, 5 tank ve 1 füze birliği ile bir bölgenin kontrolünü sağlamış, kentin güneyindeki çatışmalarda ise 6 tank ile 1 iş makinesi ve üzerinde makineli tüfek bulunan 25 aracı imha etmişti.

Rejim güçleri geçen ay, kentin kuzeyindeki muhaliflerin tek çıkış noktası olan Kastillo yolunun kontrolünü sağlamış, bunun üzerine muhalif bölgeler kuşatma altına girmişti.