Hem başkan hem antrenör ve oyuncu

Niğde'de bedensel engellilerin rehabilitasyonuna katkı sağlamak için tekerlekli sandalye basketbol takımı kuran engelli Mahmut Er, kulüp başkanı olduğu takımın hem antrenörlüğünü hem de oyunculuğunu yapıyor.
Hem başkan hem antrenör ve oyuncu

Niğde'de çocuk felci geçirdikten sonra yürüme yetisini kaybeden Mahmut Er, kurduğu tekerlekli sandalye basketbol takımının başkanı, antrenörü ve oyuncusu olarak görev yapıyor.

Bir kamu kurumunda memur olarak çalışan bedensel engelli Er, yaklaşık 10 yıl önce kurulan ve bir süre sonra kapanan Niğde Bedensel Engelliler Spor Kulübünü yeniden faaliyete geçirdi. Er'in, engellileri spor sayesinde evlerinden çıkarmak ve onların rehabilitasyonuna katkı sağlamak amacıyla yeniden kurduğu takım, 17 lisanslı oyuncuyla Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bölgesel Ligi'nde mücadele ediyor.

Er, bir üst lige çıkma hedefi doğrultusunda kendi imkanlarıyla takımı bir arada tutabilmek için gayret gösteriyor.

AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerektiğinde takım arkadaşlarını özel aracıyla antrenmanlara getirdiğini belirten Er, "Ciddi anlamda fedakarlık gerektiren bir iş. Hem engellisiniz hem de engellilerle uğraşıyorsunuz. Amacımız, engellileri bir araya toplamak, onları toplumla barıştırmak, onlara spor duygusunu yaşatmak." dedi.

Evli ve 3 çocuk babası olduğunu, ailesinin de kendisini desteklediğini, antrenmanlara ve maçlara geldiğini aktaran Er, şunları söyledi:

"Ailem, sahada malzemeci, tribünde seyirci oluyor. Sonuçta bu destek işi, ailenizden destek görmezseniz bu işi yapamazsınız. Biz olağanüstü işler yapıyoruz. Engelli olan birini evinden çıkarıp spor yaptırıyoruz. Bu sporcular, kendi gibi insanlarla çalışıp mücadele içine giriyor, kendi ayarındaki insanlarla maç yapıyor. Kaybetme ve kazanma duygusunu, zaferin coşkusunu, galibiyetin hüznünü yaşıyorlar. Yetkililer bize bir şoför refakatinde bir araç tahsis ettikleri zaman biz bu spora daha fazla arkadaşımızı kazandıracağız."

"Süper Lig takımlarını misafir etmeye hazırız"

Er, takıma maddi destek sağlandığı takdirde, Niğde'yi ciddi anlamda temsil edebilecek kapasitelerinin olduğunu vurguladı.

Süper Lig takımlarıyla dostluk maçı yapmak istediklerini dile getiren Er, "İddialıyız ve Süper Lig takımlarını misafir etmeye hazırız. Bu işin en üstünde Galatasaray ve Beşiktaş var, onları burada rakip olarak görmek istiyoruz. Spora yeni başlayan ve bu işi yıllardır yapan arkadaşlarımız var. Elbette ki Süper Lig'de mücadele eden takımlarla bir arada olmak isteriz. Hazırlık maçı, dostluk maçı olur. Beraber yemek yeriz, kampa gideriz. Sonuçta oradaki insanlar da engelli. Spor kardeşliktir, bunun da en güzel örneği budur." şeklinde konuştu.