Hem ders hem sağlık kontrolü

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, öğrencilere bir yandan...
Hem ders hem sağlık kontrolü

Ordu Büyükşehir Belediyesinin eğitim alanında hayata geçirdiği önemli projelerinden biri olan Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi, öğrencilere bir yandan eğitim ve kurslar verirken bir yandan sağlık kontrollerini de ihmal etmiyor.

Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi destekleyen, bilgi ve becerilerini geliştiren ve okul dışındaki zararlı ortamlardan uzak durmalarına yardımcı olan Mimar Sinan Bilgi Evinde yalnızca müfredat çerçevesinde ders tekrarı yapılmıyor. Bilgi Evi öğrencileri, düzenlenen programlarla sağlıktan güvenli yaşama kadar birçok konuda uygulamalı ve teorik bilgiler alıyor.

Türkçe, matematik, fen bilimleri ve İngilizce derslerini müfredat çerçevesinde yeniden işleyerek öğrencilerin ders tekrarı yapmasını sağlayan ve tamamen ücretsiz olan "Altınordu Mimar Sinan Bilgi Evi" 700 metrekare kapalı alana sahip ve 5 adet derslikten oluşuyor. Bilgi evinde kütüphane, bilgisayar laboratuvarı, akıl oyunları salonu, çok amaçlı salon, veli bekleme salonu, bay ve bayan mescit ve idare odası da yer alıyor.

Bin 128 öğrenci faydalanıyor

Bilgi Evinden ortaokul seviyesinde toplam bin 128 öğrenci faydalanıyor. Bilgi destek programı, internet ve bilişim hizmetleri, değerler eğitimi, yaz etkinlikleri, kütüphane ve gezi programları gibi birçok etkinliğin de bulunduğu "Mimar Sinan Bilgi Evi"nde öğrencilere, ağız ve diş sağlığı ile doğal afetlerde nasıl davranılması ve neler yapılması gerektiği hakkında sinevizyon gösterimi ile eğitim verildi.

55 öğrenciye diş taraması yapıldı

7. sınıf öğrencilerine ağız ve diş sağlığı hakkında sunumla bilgilendirme yapılan bilgi evinde, İl Sağlık Müdürlüğünden gelen Diş Hekimleri İrem Bektaş ve Gökmen Kaya tarafından öğrenciler, tek tek diş taramasından geçirildi. Toplam 55 öğrenciye yapılan diş taraması sağlıklı ve mutlu gülüşlerle son buldu. Diş kontrolünün ilerleyen haftalarda diğer öğrenciler için de yapılacağı belirtildi.

Doğal afetler konusunda eğitim verildi

Öğrencilere yaşamla ilgili farklı bilgilerin de verildiği Mimar Sinan Bilgi Evinde, 6. sınıf öğrencilerine Ordu Büyükşehir Belediyesi Sivil Savunma Uzmanı Abdulkadir Güzeltepe tarafından doğal afetlerde nasıl davranılması ve neler yapılması gerektiği hakkında sinevizyon gösterimi ile eğitim verildi. 57 öğrencinin katıldığı eğitime ilgi büyük oldu.

Hem ders hem sağlık kontrolü

Hem ders hem sağlık kontrolü

İHA