Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Hem ekşi, hem tadı bozuk

Hem ekşi, hem tadı bozuk

Futbol kitleleri peşinden sürükleyen bir oyun. Kazanırsın, kaybedersin hepsi gelip geçici fakat Alanyaspor’lu Sokol geçirdiği trafik kazasında yaşamını kaybetti. Alanyaspor’lu 6 oyuncu da aynı kazada yaralandı. Allah herkese kazasız belasız yolculuk versin, trafik ile şaka olmaz hele insan hayatını emanet ettiğimiz şoförler daha dikkatli olmalı.

Konyaspor 10 haftadır kazanamıyor, Yeşil-Beyazlılar bu hafta Konya’da ligin zirve yarışı içinde olan takımlarından Galatasaray’ı konuk etti. Pazartesi maçları genelde boş tribünlere oynanır, Konya’da pazartesi akşamı hatırı sayılır bir taraftar topluluğu maçı izledi. Özellikle Batı tribünün dolu olmasına alışmadığımız Konya’da batı tribününün tamamına yakınının dolu olması bizleri çok şaşırttı…

Doğu üst tribün bu yıl hep yaşadığımız gibi yine boş kaldı, Konyaspor gelecek yıl mutlaka bilet satışı konusunda geçmiş tecrübeler ışığında gerekli adımları atmalı.

Gelelim maça 10 haftadır 3 puanı bir arada göremeyen Konyaspor maça bu özlemi dindirmek için çıktı, ilk dakikalardan itibaren topu ve oyunu kontrol eden Galatasaray oldu. Konyaspor ilk devre boyunca rakibini ceza alanına sokmadı ama kendisi de rakip kaleye hiç gidemedi. Sezon başı Rıza Çalımbay’ı en çok eleştirenlerden biriyim. Defalarca Rıza hocanın takımı çalıştırmadığını ve bu antrenman metoduyla Konyaspor’u uzun vadede sabote ettiğini dile getirdim. Konyaspor haftalardır sakat oyunculardan tam kadro çalışamıyordu. Sakatlar iyileşti fakat bu seferde sakatlıktan çıkan oyuncuların maç temposu yakalama konusunda ciddi sıkıntıları ortaya çıktı. Lig bitti ve Konyaspor Hurtado gibi bir oyuncudan faydalanamadı, Ömer Ali sakatlıktan önceki temposunu henüz bulmadı. Orta alanda jevtovic ve Jonsson birbirlerine henüz alışamadılar.

Maçın ikinci yarısında daha hareketli bir oyun izledik, Galatasaray yine Konyaspor kale sahasına giremedi, Konyaspor ise rakip yarı alanda daha çok gözüktü. Maç boyu Konyaspor 2 şutunda rakip kaleyi yoklarken, Galatasaray kaleyi bulan şut atamadan maçı tamamladı. Müsabaka sonunda gol olmayınca 2 takımda 1 er puanla sahadan ayrılmak zorunda kaldı.

Konyaspor Yatabare, Traore, Jahovic gibi oyunculara çok büyük paralar ödüyor. Bu oyuncular ne yazık ki aldıkları paranın hakkını veremiyorlar. Taraftar farklı beklentiler içinde cüzzi bir bedele oynayan Volkan’ı eleştiriyorlar. Jahovic, Yatabare ve Traore’nin ele alınacak tarafları yok. Bu oyuncularla sözleşme yapan zihniyetin halen Konyaspor kulübü içinde olmaları ise ayrı bir tartışma konusu. Konyaspor gelecek yıla hazırlık yapacak, Hilmi Kulluk ve ekibi Aykut Kocaman ile bu yönde çalışma yapıyor. Aykut Kocaman’ın görevlendirdiği arkadaşlar yurt dışında maç izliyorlar. Erdon’un Türk vatandaşı olma konusu var.

Konyaspor’un en önemli gündemi genel kurul iradesine yıllardır ipotek koyan asalak zihniyet olmalı. Bu kulüp Bahattin Karapınar dönemi sonrası 23 Milyon Euro borcu varken, Konyaspor’u kapatalım. Şekerspor’u lige taşıyıp hülle yapalım diyen zihniyet, Konyaspor kulübünde işlerin toparlanıp, iyi gittiği dönemde büyük balta vurdu…

Konyaspor için bu sezon iyi kötü bitti diyebiliriz, önümüzde önemli bir genel kurul var. Hilmi Kulluk’un Konyaspor’u uzaktan kumada ile yönetmeye çalışan zihniyet ile savaşacak gücü var mı? bunu bu süreçte göreceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR