Hem öğrenciler hem okulları kazanıyor

Kayseri'de Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, öğretmenlerinin öncülüğünde okulun laboratuvarında ürettikleri temizlik malzemelerini satarak hem harçlıklarını çıkarıyor hem de okullarına destek oluyor.
Hem öğrenciler hem okulları kazanıyor

Kayseri'de Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kimya bölümü öğrencileri, öğretmenlerinin öncülüğünde okulun laboratuvarında ürettikleri temizlik malzemelerini satarak hem harçlıklarını çıkarıyor hem de okullarına destek oluyor.

Kimya bölümü öğrencileri, öğretmenlerinin öncülüğünde okuldaki organik kimya laboratuvarını kullanarak temizlik malzemeleri üretmek için çalışma başlattı. Kendi imkanlarıyla aldıkları reaktörle laboratuvarda, sıvı sabun, deterjan ve cam sil gibi temizlik malzemeleri üreten öğrenciler, ürünlerin pazarlamasını ise bastırdıkları katalog ve broşürlerle yapıyor.

Aldıkları teorik eğitimi pratiğe dökerek güçlendiren öğrenciler, hem harçlıklarını çıkarıyor hem de okullarına ekonomik destek sağlıyor.

Kimya öğretmeni Mehmet Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üretimde öğrencilerin bulunmasının, bundan bir kazanç sağlamalarının, kendilerine ve öğrencilerine keyif verdiğini söyledi.