İsmail Koç

İsmail Koç

Hem Sanayinin Hem Üniversitenin Başkanı

Hem Sanayinin Hem Üniversitenin Başkanı

Türkiye’nin en büyük Belediyeleri arasında yer alan Selçuklu Belediyesi diğer belediyelere örnek olacak hizmetler üretmeye devam ediyor.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay Konya’daki yerel basın kuruluşlarını tek tek ağırlayarak şehir ile ilgili fikir alışverişi ve istişarelerde bulunuyor. Biz de bu vesile ile Başkana Konya ile ilgili görüşlerimizi bildirip istişare etme imkânı bulduk.

Uğur İbrahim Atay başkanlığında Selçuklu Belediyesi öncelikle insan odaklı hizmetler gerçekleştiriyor. Belki de en önemlisi de Selçuklu Belediyesi’nin ulaşılabilir bir Belediye olması. Bir sorununuz, sıkıntınız olduğunda her konuda bir muhatap bulabiliyorsunuz. Bu da Selçuklu Belediyesinin sağlam ve kaliteli çalışanlarının olduğunu kanıtlıyor.

Selçuklu Belediyesi belediyecilik hizmetlerinin yanında kültürel faaliyetlere de büyük önem veriyor. Selçuklu Belediyesi’nin birçok kurum ve kuruluşla ortak projeleri bulunuyor.

Başkan Altay, “Artık hiçbir STK, şehir hayatı, şehirde yaşayan insanlarla ilgili bir fikrimiz, bir projemiz vardı ancak buna finansman bulamadık deme lüksüne sahip değil” diyor.

Proje yarışmalarında ne finansman anlamında ne de STK sayısı ile ilgili bir sınır konuyor.  Şu ana kadar gelen 55 projenin 35’ine destek verilmiş.

Selçuklu Belediyesi gençlere de büyük önem veriyor.

Üniversite öğrencilerinin sosyal faaliyet konusunda beklentilerinin olduğunu ancak sadece Selçuklu Belediyesi’nin 100 bine yakın öğrencinin istek ve ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanacağının altını çizen Uğur İbrahim Altay bu konuda STK’lara da büyük görevlerin düştüğünü söyledi.

Başkan Altay, özellikle üniversite öğrencileri ile ilgili yapılacak her projeye destek vereceklerini dile getirdi. Bugüne kadar 3 milyona yakın bir destek verilmiş. 2017-2018 yıllarında da bu destekler artarak devam edeceğini öğrendik.

Gençlere yönelik düzenlenen Çanakkale gezisi beklenenin üzerinde bir fayda sağlamış. Öğrencilerin uçakla Çanakkale’ye götürülmesi gerçekten çok önemli bir proje…

Bu proje ile her lise öğrencisinin Çanakkale’yi görmesi ve o ruhu yaşayabilmesi hedefleniyor. Bu sene de aynı şekilde 9 bin lise öğrencisinin de Çanakkale’ye götürülmesi planlanıyor.  Böylece her lise öğrencisi Çanakkale’yi görmüş ve o ruhu yaşamış olacak.

Aynı şekilde gençlerin MÜSİAD fuarına götürülmesi gençlere çok önemli bir ufuk ve vizyon açmış.

Diğer yandan 5. yılına giren SEDEP ile önemli işlere imza atılıyor. Kütüphane sayısı ilçede 29’a ulaşmış ve 20 kütüphane için de hazırlık yapılıyor. Selçuklu, Türkiye’nin en çok kütüphaneye sahip ilçe belediyesi konumunda bulunuyor.

Selçuklu’da sadece öğrenciler ile ilgili projeler yok. Sanayide çalışan gençler de unutulmamış.

Sanayide çalışan gençlerle ilgili kent konseyi gençlik meclisinin yürüttüğü “Bugünün Gençleri Yarının Ustaları” projesi de çok önemli ve anlamlı…

Uğur İbrahim Altay Başkanlığında neredeyse bir il kadar nüfusu bulunan Selçukluda gerçekten güzel işler yapılıyor. Türkiye’ye örnek olacak bir belediyecilik hizmetinin verildiği Selçuklu, iyi bir başkan ve işini severek yapan kaliteli bir personelle neler yapılabileceğinin güzel bir örneği olsa gerek.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR