Hemşehrilerinden Cem Özdemir'e tepki

Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Özdemir'in Tokatlı hemşehrileri, Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının en büyük destekçilerinden Özdemir'e ve Almanya Federal Meclisine tepki gösterdi.
Hemşehrilerinden Cem Özdemir'e tepki

Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararının en büyük destekçilerindenAlman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in Tokatlı hemşehrileri, Özdemir'e ve Almanya Federal Meclisine tepki gösterdi.

Eğitim-Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Şaban Ceylan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Alman Meclisinin Ermeni iddialarına ilişkin kararı kabul ettiğini hatırlatarak, "Alman Meclisinin aldığı karardan Türk milleti olarak endişe taşımaktayız. Yıllardır üzerinde dostluk anlayışı ifade etmeye çalıştıkları bu ilişkiler, bu kararın geçmesi ile ciddi manada zarar gördü." dedi.

Almanya'nın 20'nci yüzyılın başında soykırımlar yaptığını ifade eden Ceylan, "Almanya, Birleşmiş Milletler tarafından ilk tescilli soykırım yapan ülkedir. Almanya'nın bugüne kadarki davranışlarıyla üzerimize geliştirmeye çalıştığı siyasetinin zirvesine, bu tasarıyı kabul etmekle ulaştığını düşünüyorum. Almanya'da milyonlarca vatandaşımız çalışmaktadır. Alman ekonomisinin çok önemli noktasında durmaktadır bu insanlar." değerlendirmesinde bulundu.

Tasarının öncülüğünü Alman Yeşiller Partisi Eş Başkanı Cem Özdemir'in yaptığını belirten Şaban Ceylan, duruşundan dolayı Alman Meclisini ve hemşehrileri Cem Özdemir'i kınadı.

Tokat Gazeteciler Televizyoncular Radyocular Derneği Başkanı İhsan Uluözlü de Ermeni iddialarına ilişkin kararın altına Tokatlı Cem Özdemir'in de imza atmasına tepki gösterdi.