Hep birlikte Türkiye direnişi

Demokrasi nöbetinde 17.gün geride kaldı. Mevlana Meydanı’nda sabahlayan Konya halkı hem direnişini sürdürüyor, hem de siyasi görüş ayrımı yapmadan birliktelik oluşturuyor.
Hep birlikte Türkiye direnişi

“herkes-olume-kostu”-001.jpg

“HERKES ÖLÜME KOŞTU”

“Türk milleti olarak hep birlik olmamız lazım” diyen Hamdi Ayvacı, “Böyle devam edersek çok güzel olur. Fetullah’ın terörist başı olduğunu net bir şekilde gördük. Ama hala idrak edememiş ve onlara hizmet edenler var. Artık bu adamın Türkiye’ye sürekli zarar verdiğini öğrensinler. Halkımız cumhurbaşkanımızın darbe gecesi telefonda yaptığı konuşmasıyla sokaklara akın etti. O gece milletimiz müthiş bir şekilde birlik oluşturdu. Kimse de korkaklık yoktu. Herkes ölüme koştu. Darbe girişimini duyduğum ilk anda olayı tam olarak algılayamadım. Sonra baktım ki iş ciddiye binmiş. Askerler kendi halkını öldürüyor. Çok üzüldüm. Sabaha kadar haberlerden gelişmeleri takip ettim. O günden beridir de elimizden geldiği kadar meydanlardayız” ifadelerini kullandı.

“turkun-kani-baska-akar”-001.jpg

“TÜRKÜN KANI BAŞKA AKAR”

FETÖ’nün darbeyi gerçekleştiremeyeceğinin baştan belli olduğunu söyleyen Adnan Aydın, “Ülkemizde darbeye kalkıştılar. Ama başarılı olamayacakları baştan belliydi. Biz Türküz. Türkün kanı başka akar. Biz dünyadaki hiçbir millete benzemeyiz. Şu saatten sonra da artık dünya bunu görecek. Eskiden bu ülkeye darbeler yaptılar ancak o zamanlar Tayyip Erdoğan gibi milletin arkasında duran güçlü bir lider yoktu. Millet ona sahip çıktı. Türkiye’de geçmişte yaşanan acıların tekrar yaşanmaması için ölümüne dışarı çıktık. Darbe girişimini ilk duyduğumda şok oldum. Cumhurbaşkanımızın haberini bekledim. Dışarı çıkın dedi. Evde durmadık hemen sokağa döküldük” dedi.

“2016-turkiye’sinde-anormal-karsiladik”-001.jpg

“2016 TÜRKİYE’SİNDE ANORMAL KARŞILADIK”

“Darbe girişiminin olduğu gün milletimiz çok kısa zamanda tehlikenin farkına varıp meydanlara indi” diyen Mehmet Ali Kaplan, “Biz Konya halkı olarak Başkomutanın çağrısıyla direk merkeze geldik. Konya’da çok büyük bir kalkışma olmadı. Ama diğer taraflardaki olan kalkışmalar kötüydü. Ama bunlar milletimize  hayır getirdi diye düşünüyorum. Çünkü halkımız birbirine daha da kenetlendi. Siyasi görüşü, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bu topraklarda yaşayan bütün vatandaşlar birlik oldu. Yani Türk milletinin birbirine sahip çıkması adına bir hayır oldu. 15 Temmuz’da bu haberi duyduğumda kısa süreli şok oldum. Sosyal medyadan olayları takip ettim. Boğaziçi köprüsü jandarma tarafından trafiğe kapatıldı. Ankara’da jet uçuşları başladı gibi haberleri görünce ciddi mi yoksa asparagas haber mi diye televizyonu açtım. Bu kez Binali Yıldırım’ın konuşmasını görünce ciddiyeti anladım. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla da meydanlara indik. Alışkın olmadığımız Bir şey. 2016 Türkiye’sinde anormal karşıladık bunu” şeklinde konuştu.

“feto-uyeleri-asilsin”-001.jpg

“FETÖ ÜYELERİ ASILSIN”

Darbe gibi girişimlere karşı olduklarını söyleyen Mehmet Oflaz, “Türkiye’de bu tür olayların devri geçti artık. Allah terör eylemini geçirenlerin belalarını versin. FETÖ üyelerinin asılmasını istiyoruz. Darbeyi duyduğumda aklıma 80 darbesi geldi. O günleri tekrar yaşama korkusu içimizi kapladı. Çocuklarımızın geleceğini düşündük. O günleri tekrar yaşamamak için cumhurbaşkanımızın çağrısıyla hemen meydana akın ettik. O günden bu yana direnişimizi sürdürüyoruz. Diğer İslam devletlerinde de sık sık böyle gelişmeler yaşanıyor. İnşallah birliğimiz Müslüman coğrafyasına örnek olur” dedi.

“fetullah-cetesini-musluman-biliyorduk”-001.jpg

“FETULLAH ÇETESİNİ MÜSLÜMAN BİLİYORDUK”

“Biz bu Fetullah ve çetesini Müslüman biliyorduk” diyerek konuşmasına başlayan Şerafettin Sucu, “FETÖ’nün Müslümanlıkla alakaları yokmuş. Bunlara denilecek söz yok. İnşallah yaptıklarının cezasını çekerler. 80 darbesini hatırlıyorum. O zaman halk bu darbeyi istemişti. Ama şimdi milletimiz bu tür olaylara şiddetle karşı çıkıyor. Çünkü böyle olaylar yeni Türkiye’de yaşanmamalı. O zaman sıkı yönetim vardı. Büyük zorluklar yaşamıştık. Darbeyi duyduğumda gelişmeleri televizyondan takip ettim. Sabaha kadar uyumadık. Sürekli çocuklarımla torunlarımla meydanlara geliyoruz” ifadelerini kullandı.

“halkimiz-her-zaman-basarili-olacaktir”-001.jpg

“HALKIMIZ HER ZAMAN BAŞARILI OLACAKTIR”

Yapılan bu darbe girişiminin FETÖ’nün en lanet davranışı olduğunu söyleyen Yusuf Akcan, “Vatanımıza milletimize vermiş olduğu zarar ve halkımızın katledilmesi çok acı verici. Allah onların belalarını versin. Bizim vatandaşımız her zaman duyarlıdır. Vatanına, milletine, bayrağına, toprağına bağlıdır. Ölümüne dahi olsa bu kahraman halkımız direnişine devam eder. Halkımız her zaman dimdik başarılı olacaktır. Darbeyi duyduğumda canımla, başımla görevimi yerine getirmek için çocuklarımı da alarak sokağa çıktım” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ