Hep birlikte zafere!

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu'ndaki üçüncü maçında bu akşam Avusturya temsilcisi Salzburg'u konuk edecek. Saat 20.00’de başlayacak mücadelede Anadolu Kartalı, taraftar desteğiyle zafere uçmak istiyor  
Hep birlikte zafere!

Anadolu Kartalı Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi I Grubu’ndaki 3. karşılaşmasına bu akşam çıkacak. Grupta 3 puanı bulunan Mustafa Reşit Akçay ve talebeleri, Salzburg’u yenerek puan avantajı yakalamak isteyecek. İngiliz hakem Craig Pawson’un yöneteceği zorlu maçın hazırlıklarını dün akşam yaptığı taktik antrenmanla tamamlayan yeşil-beyazlılar, karşılaşma için kampa girdi. Ekibimizde zorlu maç öncesi Eren ve Ferhat’ın durumu belirsizken, kaptan Ali Çamdalı’nın bu maçta kadroda yer alması bekleniyor.

GRUBUN KADERİ ÇİZİLECEK
Gruptaki ilk karşılaşmasında Fransa temsilcisi Olympique Marsilya'ya deplasmanda 1-0 yenilen Atiker Konyaspor, ikinci haftada konuk ettiği Portekiz ekibi Vitoria karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle, Avrupa kupalarındaki ilk 3 puanına ulaştı. Grup lideri Salzburg ise ilk hafta deplasmanda Vitoria ile 1-1 berabere kaldı, ikinci maçta evinde Olympique Marsilya'yı 1-0 mağlup etti. I Grubu'nun üçüncü haftasındaki diğer maçta Olympique Marsilya, Vitoria'yı ağırlayacak.

AVRUPA KUPALARINDA 9. MAÇ
Atiker Konyaspor, bugünkü karşılaşmayla Avrupa kupalarındaki 9. sınavına çıkacak.  Avrupa arenasında ilk kez geçen sezon mücadele eden Konya temsilcisi, tamamı UEFA Avrupa Ligi'nde çıktığı toplam 8 maçta birer galibiyet ve beraberlik alırken, 6 karşılaşmada yenildi. Atiker Konyaspor, bu maçlarda attığı 4 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü. Ekibimiz 4 golünü Deni Milosevic (2), Musa Araz ve Dimitar Rangelov kaydetti.

ÖZEL KONUKLAR OLACAK
Bu akşamki maçta Atiker Konyaspor’un onur konukları yer alacak. Geçen hafta Konyaspor taraftarlarının darp ettiği Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu ve Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Takım oyuncuları karşılaşmayı özel davetli olarak takip edecek. UEFA’dan izin alınması durumunda şampiyon sporcuların tek tek sahaya çağrılarak isimlerinin anons edileceği ifade edildi. Bu arada Konyaspor taraftarlarının Ampute futbolcuları meşaleyle karşılayacakları öğrenildi.

Stat : Konya Büyükşehir

Saat :20.00

Hakem:Craig Pawson   

Yayın : TRT 1

UEFA AVRUPA LİGİ I GRUBU

              O            G            B             M           A             Y             P

1 - Salzburg        2             1             1             0             2             1             4

2- Marsilya          2             1             0             1             1             1             3                                            

3- Konyaspor     2             1             0             1             2             2             3            

4- Vitoria             2             0             1             1             2             3             1


KONYASPOR
Serkan
Skubic
Ali Turan
Filipovic
Ömer Ali
Mehdi
**Çamdalı
Fofana
Milosevic
Musa
Eze
TD: Mustafa Reşit Akçay

SALZBURG
Walke   
Miranda   
Ulmer    
Lainer   
Haidara
Caleta-Car  
Samassekou   
Wolf   
Berisha   
Schlager
Dabbur  

TD: Marco Rose